Letalo izginilo, Slovenec v strahu za prijatelja

Foto: Epa Emiliano Sala.
Foto: Epa Emiliano Sala.
Iz Velike Britanije prihajajo žalostne novice v zvezi z znanim nogometašem.
Oglej si celoten članek

Pretekli konec tedna sta francoski Nantes in premierligaš Cardiff City sklenila posel, po katerem bi se moral prvi strelec francoske ekipe - Argentinec Emiliano Sala, za 17,5 milijona evrov preseliti na Otok.

Sala, ki je v dosedanjem poteku letošnje francoske Ligue 1 zabil 12 golov in bil tako tretji najboljši strelec tekmovanja, si je slačilnico v zadnjih mesecih delil tudi s slovenskim reprezentantom Renejem Krhinom.

28-letni Sala je s Cardiffom, ki se krčevito bori za obstanek, podpisal pogodobo do poletja 2022, v Nantes pa se v nedeljo vrnil, da bi uredil še nekatere birokratske in logistične podrobnosti selitve.

V ponedeljek zvečer se je Sala v manjšem potniškem letalu znamke Piper Malibu vračal v Cardiff, toda tja ni prispel. Letalo, ki lahko sprejme pet potnikov, bi namreč okrog 22. ure moralo pristati v prestolnici Walesa, toda okrog 21.30 je izginilo z radarja, ko je letelo čez Rokavski preliv nad otokom Alderney.

Zavrača ponudbe Mourinho že v prvem intervjuju nad Guardiolo in Kloppa

Francoska policija je za AFP potrdila, da domneva, da je bil Sala na izginulem letalu in da naj bi bil edini potnik. 

Policija z otoka Guernsey je v torek sporočila: "Iskanje lahkega letala PA 46 Malibu se je nadaljevalo danes zjutraj. Zaenkrat še ni nobene sledi. Letalo je letelo iz Francije v Cardiff, na krovu sta bila dva človeka."

Področje izginotja letala intenzivno preiskujejo, na delu so reševalni helikopterji.

Cardiff City se v zvezi s situacijo še ni oglasil. Sala je bil sicer rekordni nakup letošnjih povratnikov v Premier League.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.