Lia Apostolovski v nedeljski finale EP, štafeti izpadli

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Slovenska atletinja se je še drugič v manj kot mesecu dni uvrstila v finale velikega tekmovanja.
Oglej si celoten članek

Lia Apostolovski se je na evropskem prvenstvu v atletiki v Münchnu uvrstila v nedeljski finale skoka v višino. V drugi kvalifikacijski skupini in tudi skupno je razdelila prvi izid z 1,87 m. Izpadli pa sta, sicer z dobrima časoma, obe štafeti 4 X 400 m.

Jure Grkman, Lovro Mesec Košir, Ian Matic Guček in Rok Ferlan so bili 11. in so s časom 3:03,68 manj kot sekundo zaostali za 23 let starim slovenskim rekordom.

Agata Zupin, Aneja Simončič, Maja Pogorevc in Anita Horvat so bile 13. in so s časom 3:31,57 le za šest stotink zaostale za izidom sezone, s katerim so junija v Alžiriji osvojile naslov sredozemskih podprvakinj.

Slovenski nastopi pa se peti dan EP niso končali, vrhunec bo nocoj ob 20.20, ko se bo Kristjan Čeh podal v boj za zlato v metu diska. Že v sredinih kvalifikacijah je bil svetovni prvak razred zase in je ob le enem metu takoj dosegel rekord prvenstev.

Fenomen Prišel, videl, 'raztural'! Slovenec v eni samcati potezi zrušil rekord

Foto: Instagram Lia Apostolovski Lia Apostolovski je bila v kvalifikacijah visoko prek letvice na začetni višini 1,78 m. Na 1,83 m je bila tudi uspešna prvič, kot tudi na 1,87 m. V tem tretjem skoku se je letvica po dotiku že zelo tresla, a ni padla s stojala.

Slovenska prvakinja je tako ostala v vodstvu še s tremi tekmovalkami in ga tudi ohranila, saj je skupaj le 13 skakalk ostalo v konkurenci. Nato so zaradi močnega naliva tekmovanje prekinili in končali. Lia Apostolovski bo tako v manj kot mesecu dni še drugič nastopila v finalu velike tekme. Na SP v Oregonu je osvojila 12. mesto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.