Šport
194 ogledov

Lia Apostolovski v nedeljski finale EP, štafeti izpadli

Lia Apostolovski Instagram
Slovenska atletinja se je še drugič v manj kot mesecu dni uvrstila v finale velikega tekmovanja.

Lia Apostolovski se je na evropskem prvenstvu v atletiki v Münchnu uvrstila v nedeljski finale skoka v višino. V drugi kvalifikacijski skupini in tudi skupno je razdelila prvi izid z 1,87 m. Izpadli pa sta, sicer z dobrima časoma, obe štafeti 4 X 400 m.

Jure Grkman, Lovro Mesec Košir, Ian Matic Guček in Rok Ferlan so bili 11. in so s časom 3:03,68 manj kot sekundo zaostali za 23 let starim slovenskim rekordom.

Agata Zupin, Aneja Simončič, Maja Pogorevc in Anita Horvat so bile 13. in so s časom 3:31,57 le za šest stotink zaostale za izidom sezone, s katerim so junija v Alžiriji osvojile naslov sredozemskih podprvakinj.

Slovenski nastopi pa se peti dan EP niso končali, vrhunec bo nocoj ob 20.20, ko se bo Kristjan Čeh podal v boj za zlato v metu diska. Že v sredinih kvalifikacijah je bil svetovni prvak razred zase in je ob le enem metu takoj dosegel rekord prvenstev.

Kristjan Čeh Fenomen Šport Prišel, videl, 'raztural'! Slovenec v eni samcati potezi zrušil rekord

Lia Apostolovski | Avtor: Instagram Instagram
Lia Apostolovski je bila v kvalifikacijah visoko prek letvice na začetni višini 1,78 m. Na 1,83 m je bila tudi uspešna prvič, kot tudi na 1,87 m. V tem tretjem skoku se je letvica po dotiku že zelo tresla, a ni padla s stojala.

Slovenska prvakinja je tako ostala v vodstvu še s tremi tekmovalkami in ga tudi ohranila, saj je skupaj le 13 skakalk ostalo v konkurenci. Nato so zaradi močnega naliva tekmovanje prekinili in končali. Lia Apostolovski bo tako v manj kot mesecu dni še drugič nastopila v finalu velike tekme. Na SP v Oregonu je osvojila 12. mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.