Liberijski stadion postal zdravstvena enota

Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometni stadion v Monrovii bodo v prihodnje namenili za dve zdravstveni enoti v boju proti epidemiji ebole, ki v zadnjem času pustoši po zahodni Afriki, so sporočili z Mednarodne nogometne zveze (Fifa).
Oglej si celoten članek

Fifa je v sporočilu za javnost zapisala, da sodeluje s Svetovno zdravstveno organizacijo (WHO) in bo pomagala pri ureditvi zdravstvenih enot na stadionu Antoinette Tubman v liberijskem glavnem mestu. Stadion, ki ga je Fifa podarila liberijski nogometni zvezi, bo služil za dve nujno potrebni enoti za zdravljenje bolnikov, okuženih z ebolo, hemoragično mrzlico.

Fifa bo krila stroške

"Dandanes lahko uporabimo moč nogometa v boju zoper epidemijo ebole," je zapisal predsednik Fife Sepp Blatter. Fifa bo pokrila vse stroške škode, ki bi lahko nastala na na novo postavljeni zelenici stadiona.

V zahodni Afriki je od začetka leta, ko je izbruhnila ebola, umrlo že skoraj 2300 ljudi. Liberiji, v kateri je zaradi te bolezni umrlo 1200 ljudi, pa močno primanjkuje mest, kjer bi zdravili bolnike z ebolo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.