Šport
32 ogledov

Liberijski stadion postal zdravstvena enota

sepp blatter EPA
Nogometni stadion v Monrovii bodo v prihodnje namenili za dve zdravstveni enoti v boju proti epidemiji ebole, ki v zadnjem času pustoši po zahodni Afriki, so sporočili z Mednarodne nogometne zveze (Fifa).

Fifa je v sporočilu za javnost zapisala, da sodeluje s Svetovno zdravstveno organizacijo (WHO) in bo pomagala pri ureditvi zdravstvenih enot na stadionu Antoinette Tubman v liberijskem glavnem mestu. Stadion, ki ga je Fifa podarila liberijski nogometni zvezi, bo služil za dve nujno potrebni enoti za zdravljenje bolnikov, okuženih z ebolo, hemoragično mrzlico.

Fifa bo krila stroške

"Dandanes lahko uporabimo moč nogometa v boju zoper epidemijo ebole," je zapisal predsednik Fife Sepp Blatter. Fifa bo pokrila vse stroške škode, ki bi lahko nastala na na novo postavljeni zelenici stadiona.

V zahodni Afriki je od začetka leta, ko je izbruhnila ebola, umrlo že skoraj 2300 ljudi. Liberiji, v kateri je zaradi te bolezni umrlo 1200 ljudi, pa močno primanjkuje mest, kjer bi zdravili bolnike z ebolo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.