Šport
32 ogledov

Trenerje in sodnike bi posedel pred TV

sepp blatter EPA
Predsednik Mednarodne nogometne zveze Sepp Blatter je znova predstavil nevsakdanjo domislico v nogometu.

Švicar je na konferenci v Manchestru spregovoril o ideji, da bi trenerji imeli možnost izzvati sodnike pri njihovih odločitvah, tako kot je to možno v tenisu. Sistem bi bil po besedah predsednika Fife Seppa Blatterja podprt s televizijskimi posnetki, prvič pa bi ga lahko preizkusili že na svetovnem prvenstvu do 20 let na Novi Zelandiji leta 2015.

Blatter bi ob tem želel najti ligo, ki bi njegovo idejo testirala. Švicarjeva ideja sicer ni povsem nova, saj je o njej razmišljal že junija, v Manchestru pa je sporočil, da jo bo predstavil še mednarodnemu odboru Fife.

S tem želi Blatter trenerjem dati možnost, da enkrat ali dvakrat na polčas izzovejo sodniško odločitev, a le, ko je igra prekinjena. "Na tekmi mora biti monitor televizijskega podjetja, na katerem sodnik in trener pogledata dogodek, sodnik pa si nato lahko premisli. Tako kot v tenisu. Upam, da bomo našli ligo, polprofesionalno ali profesionalno, da idejo preizkusimo," je dejal Blatter in dodal: "To bo možno le v ligah ali tekmovanjih, kjer bo televizijski prenos vseh tekem ali pa v tekmovanjih pod okriljem Fife. Tako kot na SP do 20 let na Novi Zelandiji, kjer bi to lahko prvič preizkusili."

Švicar bo sicer znova kandidiral za predsednika Fife: "Moja misija še ni končana. Na kongresu v Sao Paulu sem dobil veliko podporo, kar nekaj predsednikov nacionalnih zvez me je prosilo, da naj nadaljujem delo." 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.