Liverpool razbil Spartak, slovo Kampla

Foto: Epa liverpool
V nogometni ligi prvakov se je končalo tekmovanje v predtekmovalnih skupinah. Zadnji dan so si napredovanje zagotovili še štirje klubi, in sicer Liverpool, Sevilla, Šahtar iz Donjecka in Porto.
Oglej si celoten članek

V "mariborski" skupini E pred zadnjim krogom možnosti za napredovanje niso imeli le slovenski prvaki. V najboljšem položaju je bil Liverpool, Sevilla je imela vse v svojih rokah, Spartak iz Moskve pa je potreboval zmago v Angliji in pomoč Maribora. Liverpool si je z več kot zanesljivo zmago 7:0 zagotovil prvo mesto v skupini, Sevilla bi v Mariboru tako lahko tudi izgubila, pa bila vseeno druga. Spartak po hudem porazu odhaja v evropsko ligo.

V skupini F si je prvo mesto že prej zagotovil Manchester City, zato proti Šahtarju ni igral z najmočnejšo postavo, kar so Ukrajinci izkoristili, zmagali z 2:1, s tem pa preprečili, da bi Angleži predtekmovanje končali s stoodstotnim učinkom. Tako Napoli, ki je s Feyenoordom igral 1:1, ni imel nobenih možnosti za osmino finala, tolažbo bo iskal v evropski ligi.

Foto: Epa kevin kampl

V skupini G je imel prvo mesto in nastop v izločilnem delu lige pred zadnjim krogom že zagotovljen Bešiktaš, a je kljub temu pokazal še eno dobro predstavo, v gosteh je z 2:1 premagal moštvo slovenskega nogometaša Kevina Kampla (igral je do 74. minute). A Nemcem, ki se selijo v manj kakovostno evropsko tekmovanje, ne bi pomagala niti zmaga, saj je svoje delo uspešno opravil tudi Porto, ta je s 5:2 premagal odpisani Monaco.

Foto: Epa real madrid

Pred zadnjim krogom v skupini H je bilo jasno, da bo Tottenham prvi, Real Madrid drugi, neznanka je bila le, kdo bo udeleženec evropske lige. Ker sta oba kandidata izgubila, ciprski Apoel z 0:3 v Londonu, Borussia Dortmund pa z 2:3 v Madridu, oba gola za Nemce je dosegel Pierre-Emerick Aubameyang, za Real so zadeli Borja Mayoral, Cristiano Ronaldo, odločilnega pa je v 81. minuti prispeval Lucas Vazquez, je odločala gol razlika. V tem so bili boljši Nemci.

V osmini finala bodo tako igrali Liverpool, Manchester City, Bešiktaš, Tottenham, Manchester United, PSG, Roma, Barcelona, ki so v svojih skupinah zasedli prvo mesto, ter Basel, Bayern, Chelsea, Juventus, Sevilla, Šahtar, Porto in Real Madrid.

V drugem kakovostnem razredu bodo evropske nastope nadaljevali CSSKA, Celtic, Atletico Madrid, Sporting, Spartak, Napoli, Leipzig in Borussia Dortmund.

Liga prvakov Oblak v obup spravljal Londončane

Liga prvakov (skupinski del), 5. krog:

Skupina E

Liverpool - Spartak Moscow 7:0 (3:0)
Coutinho 4./11m, 15., 50., Firmino 19., Mane 47., 76., Salah 86.

Maribor - Sevilla 1:1 (1:0)
Tavares 10.; Ganso 76.

LESTVICA:
1. Liverpool 12
2. Sevilla 9
3. Spartak Moskva 6
4. Maribor 3

Skupina F

Feyenoord - SSC Napoli 2:1 (1:1)
Joergensen 33., Juste 90.; Zielinski 2.

Shakhtar Donetsk - Manchester City 2:1 (2:0)
Bernard 26., Ismaily 32.; Agüero 90./11m

LESTVICA:
1. Manchester City 15
2. Šahtar Donjeck 12
3. Napoli 6
4. Feyenoord Rotterdam 3

Skupina G

FC Porto - Monaco 5:2 (3:0)
Aboubakar 9., 33., Brahimi 45., Telles 65., Tiquinho 88.; Glik 61./11m, Falcao 78.

RasenBallsport Leipzig - Besiktas 1:2 (0:1)
Keita 87.; Negredo 10./11m, Talisca 90.

LESTVICA:
1. Bešiktaš 14
2. Porto 10
3. Leipzig 7
4. Monaco 2

Skupina H

Real Madrid - Borussia Dortmund 3:2 (2:1)
Mayoral 8., Ronaldo 12., Vazquez 81.; Aubameyang 43., 49.

Tottenham Hotspur - APOEL Nicosia 3:0 (2:0)
Llorente 20., Son 37., N'Koudou 80.

LESTVICA:
1. Tottenham Hotspur 16
2. Real Madrid 13
3. Borussia Dortmund 2
4. Apoel Nikozija 2
 

*- napredujeta prvi dve ekipi v skupini

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.