Šport > Nogomet
581 ogledov

Oblak v obup spravljal Londončane

Jan Oblak Epa
PSG kljub porazu ostal na vrhu skupine, Atletico sklatil Chelsea s prvega mesta in pomagal Romi.

Skupinski del lige prvakov se končuje, še zadnje tekme pred izločilnimi boji so odigrali v skupinah od A do D. Derbi torkovega večera je bil odigran v Münchnu, kjer je Bayern s 3:1 premagal PSG, a kljub temu na lestvici končal za Parižani. Bavarci so povedli že v osmi minuti, ko je žogo pred golom po podaji z glavo prejel poljski napadalec Robert Lewandowski in jo z bližine poslal v mrežo. Gostje so nemočno dvignili roke in zahtevali prepovedani položaji, a  sodniki so pravilno ocenili, da se je Poljak uspešno izognil ofsajdu. 

V nadaljevanju dvoboja so v polno zadevali le še Francozi, a na žalost pristašev francoskega moštva je bil v moštvu Bayerna dvakrat natančen Corentin Tolisso. Ta je svoj prvi zadetek zabil ob koncu prvega polčsa za 2:0, nato pa je v drugem bil natančen še po lepi podaji Kingsleyja Comana, ki je lepo prodrl po levi strani, stekel v kazenski prostor in v sredini našel rojaka. Tolisso je zadel za 3:1, na začetku drugega polčasa je upanje gotov na preobrat sicer zbudil mladi napadalec Kylian Mbappé, ki mu je podajo na glavo v petercu serviral Edinson Cavani. Poraz z dvema goloma ni bil usoden za Parižane, saj so prvo medsebojno tekmo dobili s 3:0 in tako ostali na prvem mestu v skupini ter si tako priigrali na papirju lažjega tekmeca v osmini finala.

Drugi dvoboj skupine B se je presenetljivo končal z zmago Anderlechta, ki je slavil v Glasgowu po avtogolu domačih. Na klopi Belgijcev je proti Celticu obsedel slovenski reprezentant Robert Berić. Škoti so bili vseeno tretji v skupini in bodo evropsko pot nadaljevali v Evropski ligi.

Roma prehitela Chelsea

V drugem razredu evropskega klubskega nogometa bo pomlad nadaljeval tudi Atletico Madrid. Ta je imel pred zadnjim kolom le še teoretične možnosti za napredovanje, saj bi moral za uspeh v gosteh premagati Chelsea, ob tem pa Roma na domači zelenici ne bi smela biti boljša od Qarabaga. 

Po prvih polčasih je še kazalo, da bo Špancem morda uspelo, a je nato v Rimu padel zadetek za domače, rezultat pa se nato ni več spreminjal. V Londonu je sicer Atletico povedel le nekaj minut kasneje kot sinovi volkulje v italijanskem glavnem mestu. Za Chelsea je bil usoden kot z desne strani, ko je na prvi vratnici žogo pričakal Fernando Torres, jo poslal na drugo stran gola, kjer je domači obrambi pobegnil Saúl Ñíguez in z glavo zadel za 0:1. 

jan oblak atletico madrid Statistika Šport Oblak najboljši vratar v 21. stoletju

Da Londončani dolgo niso dosegli zadetka, je bil najzaslužnejši slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak, ki je zaustavil nekaj zelo nevarnih akcij domačih, še zlasti je v obup spravljal španskega reprezentanta Alvara Morato. Ta je med drugim v nekaj minutah izgubil dvoboj s Slovencem tik pred golom, ko je Oblak požrtvovalno skočil na žogo in pri tem dobil tudi udarec v glavo zaradi katerega je za nekaj časa obležal na tleh, nato pa je Atleticov čuvaj mreže dobil še njun dvoboj iz oči v oči, ko je iztegnil nogo in preprečil okroglemu usnju pot v mrežo.

Naposled je Oblaka premagal kar njegov lastni igralec, Črnogorec Stefan Savić je poskušal blokirati strel Edena Hazarda, a je pri tem tik pred slovenskim vratarjem spremenil smer leta žoge, ki je končala v mreži. Obe ekipi sta poskušali zmagati, zamudili sta nekaj priložnosti, remi pa je pomenil, da je Chelsea zdrsnil na drugo mesto v skupini. Prehitela ga je Roma.

Basel je v Lizboni zelo hitro povedel, enako pa je kasneje na gostovanju v Manchestru uspelo tudi moskovskemu CSKA. Obe moštvi sta se borili za drugo mesto v skupini A, kjer so si rdeči vragi že prej zagotovili prvo pozicijo. Četa Joseja Mournha je nato v dveh minutah spreobrnila potek dvoboja na Old Traffordu, Švicarji pa so dokončali posel proti Benfici, ki je skupinski del lige prvakov končala celo brez osvojene točke.

Spartak Maribor Liga prvakov Šport "Nihče ne pomisli, da se ne bi borili za zmago"

Tudi v skupini D je bil zmagovalec znan že pred zadnjimi tekmami, Sporting pa bi ob ugodnem razpletu še lahko prehitel Juventus. A stara dama ni dovolila presenečenja v Pireju, kjer se je merila z že odpisanim Olympiacosom, Barca pa je prav tako rutinsko odpravila še drugo ekipo iz Lizbone. Sporting za razliko od mestnega tekmeca Benfice evropske sezone še ni zaključil.

Liga prvakov, 6. kolo:

Skupina A: 
Benfica : Basel  0:2 (0:1) 
Elyounoussi 5., Oberlin 65.

Manchester United : CSKA Moskva  2:1 (0:1) 
Lukaku 64., Rashford 66.; Dzagojev 45.

Vrstni red: Manchester United 15, Basel 12, CSKA 9, Benfica 0

Skupina B: 
Bayern : PSG  3:1 (2:0) 
Lewandowski 8., Tolisso 37., 69.; Mbappe 50.

Celtic : Anderlecht  0:1 (0:0) 
Šimunović 62./ag 

Vrstni red: PSG 15, Bayern 15, Celtic 3, Anderlecht 3 

Skupina C: 
Chelsea : Atletico Madrid  1:1 (0:0) 
Savić 75./ag; Saul Niguez 56.

Roma : Qarabag  1:0 (0:0) 
Perotti 53.

Vrstni red: Roma 11, Chelsea 11, Atletico Madrid 7, Qarabag 2

Skupina D: 
Olympiacos : Juventus  0:2 (0:1) 
Cuadrado 16., Bernardeschi 90.

Barcelona : Sporting  2:0 (0:0)
Alcacer 59., Mathieu 91./ag

Vrstni red: Barcelona 14, Juventus 11, Sporting 7, Olympiacos 1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.