Šport > Nogomet
382 ogledov

Oblak najboljši vratar v 21. stoletju

Jan Oblak
Jan Oblak že nekaj časa velja za enega najboljših vratarjev na svetu. To potrjuje tudi statistika.

Slovenski nogometni reprezentant Jan Oblak že nekaj sezon blesti v vratih španskega prvoligaša Atletico Madrida in velja za enega najboljših vratarjev sveta. Popravil je mnoge rekorde, o zadnjem se je razpisal španski dnevnik Marca, ki je razkril, da je Oblak v španskem prvenstvu najboljši vratar 21. stoletja. Prejel je namreč najmanj golov. Na 92 tekmah je mrežo nedotaknjeno ohranil na 54 tekmah oziroma na 58,6 odstotka tekem.

Štiriindvajsetletnemu Škofjeločanu v hrbet gleda Belgijec Thibaut Courtois, sedanji vratar Chelseaja, ki je mrežo nedotaknjeno ohranil na 49,5 odstotka tekem, ki jih je odigral v dresu Atletica. Tretji je nekdanji vratar Barcelone Victor Valdes s 44,4 odstotka.

Oblak je mrežo ohranil nedotaknjeno 54-krat in ga le še ena tekma loči do četrtega z večne lestvice Courtoisa ter štiri do tretjega Angela Rodrigueza. Nekoliko bolj je oddaljen Edgardo Madinabeytia, ki gola ni prejel na 62 tekmah, daleč pred vsemi pa je Abel Resino, ki mu je to uspelo 95-krat.

jan oblak Pred derbijem Šport Oblak ponižen ob novem priznanju

Resino, ki je gol Atletica branil med letoma 1986 in 1995, je leta 1991 mrežo ohranil nedotaknjeno 1275 minut, kar je absolutni rekord.

Komentarjev 1
  • antitrust 19:48 05.december 2017.

    Veliko je odvisno tudi od obrambe !!