Lorenzo izdal glavni razlog za upokojitev

Foto: Epa jorge lorenzo
Trikratni svetovni prvak elitnega razreda je osvetlil več podrobnosti njegovega nenadnega slovesa od motociklizma.
Oglej si celoten članek

Eden najboljši motocklistov na svetu Jorge Lorenzo je ob koncu lanske sezone šokiral z oznanilom, da pri 32 letih zaključuje svojo profesionalnio kariero, v kateri je osvojil pet naslovov svetovnega prvaka (tri v motoGP) in dobil 64 dirk za veliko nagrado (47 v motoGP).

Španski dirkač se je poslovil po katastrofalni sezoni s Hondo, ki jo je končal šele na 19. mestu dirkaške razvrstitve. K neslavnemu koncu so pripomogle tudi številne poškodbe, ki so na njem pustile resne psihološke in fizične posledice.

Po nesreči v Assnu, kjer je utrpel zlom šestega prsnega retenca, je imel kronične težave s hrbtom, kar je na koncu botrovalo njegovi presenetljivi odločitvi.

Bal se je invalidnosti

"Šlo je za skupek različnih dejavnikov. Motocikel ni odgovarjal mojemi stilu vožnje. Pričelo mi je zmankovati motivacije. Pri 32 letih si nisem mogel privoščiti, da bi čakal še eno leto. Potem še poškodba hrbta, kar je zelo resna svar. To ni isto kot poškodba roke ali noge. Lahko ostaneš paraliziran. Moral sem biti bolj previden, ker si nisem smel privoščiti padca," je pojasnil nekdanji šampion.

"Poškodbe so pripomogle k moji odločitvi. Če bi bil zdrav, bi poskušal postati konkurenčen s Hondo. Odkar smo začeli sodelovati, sem imel pet resnih poškodb. Padca v Barceloni in Assnu sta spremenila vse. Po Barceloni sem se začel bati poškodbe. Nato se je zgodil Assen. Spraševal sem se, kaj sploh počnem tukaj. Razmišljal sem, da bi poskusil še enkrat, vendar nisem našel razloga za nadaljevanje," je sklenil 32-letnik.

Ultimat Slovo velikega Doktorja? Yamaha pod velikim pritiskom!


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.