Luka na svoji jubilejni tekmi spisal zgodovino!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Obračun z Miami Heat je bil prav poseben za našega Luko Dončića.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je z Dallas Mavericks ponoči v ligi NBA gostoval na Floridi. Gosti so zanesljivo premagali Miami Heat s 111:92 in si z zmago izborili vsaj peto mesto v zahodni konferenci ter obračun z Los Angeles Clippers v prvem krogu končnice.

Dončić se je zgodaj znašel v težavah z osebnimi napakami (kar tremi sredi prve četrtine), a je vseeno k zmagi prispeval 29 točk ter po devet skokov in podaj ter le za malo zgrešil svoj 22. trojni dvojček v sezoni.

Je pa bil nocojšnji obračun z Miami Heat prav poseben mejnik v karieri našega mladega zvezdnika. Dončić je namreč nastopil na svoji 400. NBA tekmi v karieri.

Pri NBA Stats so izbrskali neverjeten podatek, da se je s 11.470 točkami, 3.472 skoki in 3.317 podajami pridružil legendarnemu Oscarju Robertsonu kot edinemu igralcu v zgodovini lige, ki je v svojih prvih 400 tekmah zbral vsaj 10.000 točk, 3.000 skokov in 3.000 podaj.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:05 11. April 2024.

    Imeti po 400 tekmah povprečje krepko preko 28 košev na tekmo, preko 8 skokov in preko 8 podaj na tekmo, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.