Luka prvič o primerjavah z Larryjem Birdom: "Ne morete naju primerjati!"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Po izjemni tekmi Luke Dončića z "Birdovimi" Kelti so primerjave med Luko in enim največjih vseh časov ponovno postale glavna tema ameriških medijev.
Oglej si celoten članek

Slovenskega čudežnega dečka svetovne košarke Luko Dončića se že vse od njegovega prihoda v najmočnejšo košarkarsko ligo na svetu zaradi njegovega načina igre pogosto primerja z NBA legendo Larryjem Birdom.

Te primerjave pa so v zadnjem času po neverjetnih Lukinih predstavah, katere je kronal s košem v zadnji sekundi za zmago nad Boston Celtics, postale še glasnejše, velika zasluga za to pa gre nekdanjemu MVP-ju finala, legendarnemu Cedricu Maxwellu.

NBA legenda Nekdanji MVP: "Lahko me citirate! Luka je..."

Potem ko je Luka potopil njegovo nekdanjo ekipo, je namreč šel tako daleč, da je Luko označil za "reinkarnacijo Larryja Birda" ter izjavil, da bi Bird v današnjih časih igral točno na tak način, kot danes igra Luka.

Ameriške medije je tako zanimalo, kaj si o Maxwellovih besedah in primerjavah z Birdom misli tudi sam Luka, ki je moral po tekmi z Brooklyn Nets novinarki Rachel Nichols odgovoriti prav na to vprašanje.

"Uf, stvari, ki jih je Bird dosegel..." je začel z odgovorom Luka, ki verjame, da so primerjave z legendarnim Keltom še dosti prezgodnje: "Ne morete me primerjati z Larryjem Birdom! Pred mano je še veliko tekem, dolga je še pot do Larryja Birda."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.