Luka se je tega ob vzklikih "MVP, MVP" pošteno bal

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Luki Dončiću so po maestralni predstavi ob zadnjih prostih metih na tekmi s Portlandom Dallasovi navijači vzklikali "MVP, MVP, MVP", ob tem pa se je Ljubljančan nečesa pošteno zbal ...
Oglej si celoten članek

"Spregovorimo o zaupanju, o medsebojnem zaupanju. Mislim, da je Reggie imel odprt met, toda videl je, da je Dorian še malce bolj prost, tako da smo šli iz dobrega do odličnega meta. To je to zaupanje, ki ga moramo imeti vsako tekmo," je po zmagi nad Portlandom najprej poudaril Luka Dončić, ko je stopil pred mikrofon televizijske hiše Bally Sport Southwest. "Na parket smo prišli po dveh zares neprijetnih porazih, imeli en dan prosto, da smo se sestavili. A vrnili smo se in igrali in če igramo tako kot danes, nas je težko premagati," je še poudaril 23-letni Ljubljančan, za katerega je to že peta sezona v ligi NBA.

Nora predstava Dvorana vzklikala MVP, MVP, ko je Luka izvajal zadnje proste mete

Dončić je skupaj s soigralci znova dokazal, da se precej lažje zmotivira proti močnejšim ekipam, kot tistim z dna razpredelnice. Tokrat se je zaustavil pri neverjetnih 42 točkah, 13 skokih in 10 podajah. "Portland je izjemen, le enkrat je izgubil v nizu, tako da gre za res dobro ekipo. So pri vrhu lestvice, imajo Damiana Lillarda, ki lahko doseže 50 točk," je o pomembnosti te zmage razlagal Luka.

Kakovost predstave, pa tudi celotne letošnje sezone, so prepoznali tudi navijači v Dallasu, ki so Luki ob zadnjih prostih metih na tekmi vzklikali: "MVP, MVP, MVP". Po tekmi se jim ni pozabil zahvaliti. "Izjemno je, ko ti takole vzklikajo. Upal sem le, da ne bom zgrešil prostega meta zanje. Navijači so bili izjemni, res cenim to," je zaključil Dončić, na račun katerega so bili – tako kot smo zdaj že dodobra vajeni – po tekmi polni hvale tudi v nasprotnikovem taboru.

Luka Dončić Dončić blestel tudi v obrambi, nasprotnik ni vedel, od kje je prišla "banana"

"Je košarkar, ki ga je najtežje pokrivati v celotni ligi," je dejal trener Portlanda Chauncey Billups, nekdaj izvrsten branilec lige NBA. "Lahko se pripraviš na strelce, na igralce z izjemnimi potezami. On pa je vse v enem. Težko se je nanj pripraviti in ne pusti ti spati z nekaterimi potezami, ki jih počne na igrišču," je priznal trener Blazersov. "Veš, da bo imel žogo ves čas pri sebi, pravzaprav večino Dallasovega napada. Tako da ja, zagotovo ga je težko pokrivati," je zaključil Billups.

Foto: Profimedia Luka Dončić

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.