Lukaku do dosežka, ki je uspel le še Maradoni

Foto: epa Romelu Lukaku
Romelu Lukaku do dosežka, ki je nazadnje uspel Maradoni.
Oglej si celoten članek

Belgijski nogometni reprezentant Romelu Lukaku je z dvema goloma na tekmi svetovnega prvenstva v Rusiji, ko je Belgija s 5:2 premagala Tunizijo, postal šele prvi igralec po legendarnemu Argentincu Diegu Armandu Maradoni, ki je na dveh zaporednih tekmah na SP zadel dvakrat. Maradoni je to uspelo leta 1986 v Mehiki.

Lukaku je dvakrat zadel na tekmi prvega kroga proti Panami (3:0) in nato še to soboto proti Tuniziji (5:2). Enak dosežek je leta 1986 uspel Maradoni v četrtfinalu proti Angliji in nato v polfinalu proti Belgiji.

Skupina G Rekordna tekma: 7 golov, že 13. 11-metrovka

Lukaku je tako pri štirih zadetkih na SP v Rusiji, prvo mesto med strelci si deli s portugalskim zvezdnikom Cristianom Ronaldom.

Tekma med Belgijo in Tunizijo je postregla še z enim rekordom, in sicer se je prvič v zgodovini SP zgodilo, da se niti ena od uvodnih 27 tekem ni končala brez zadetkov.

Rebić "Messi bil tako slab, da nisem več želel njegovega dresa"

Ob tem so gledalci videli 13. enajstmetrovko, izkoristil jo je Eden Hazard za 1:0, kar je izenačitev s SP 2014 v Braziliji, ko so jih sodniki toliko dosodili na celotnem turnirju. Na SP 210 v Južni Afriki so jih gledalci videli 15.

Nora ideja Islandca z lado na mundial v Rusijo

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.