Magnussen nad Hamiltona: "To je bilo povsem nepotrebno."

Foto: Epa kevin magnussen
V zaključku drugega treninga je prišlo do stika med petkratnim svetovnim prvakom in dirkačem Haasa.
Oglej si celoten članek

Trčenja med dirkači na prostih treningih so prava redkost, toda v Bakuju, kjer je že uvodno merjenje moči postreglo z bizarnim incidentom z razrahljanim pokrovom odtočnega jaška, so bili gledalci priča tudi takšnemu prizoru.

Incident Williams bo zahteval odškodnino: "To je nesprejemljivo!"

Trenigni, pred sobotnimi kvalifikacijami imajo dirkači na voljo tri, so namenjeni iskanju optimalnih nastavitev in pripravi taktike za dirko, a Lewisa Hamiltona (Mercedes) in Kevina Magnussena (Haas) so v poznih petkovih popoldanskih urah očitno zasrbeli prsti in predala sta se dirkaškemu instinktu.

Dirkača sta bila na poti v bokse, ko se je Hamilton odločil za prehitevanje. Magnussen mu je zaprl pot, kar petkratnemu svetovnemu prvaku ni bilo pogodu. Britanec je kmalu zatem švignil mimo, krog kasneje pa Danca spet spustil predse. V nekem trenutku je med njima prišlo celo do stika, a dirkalnika nista utrpela večje škode.

"V tistem krogu so mahale rumene zastave, naročili so nam, naj v tem primeru prekinemo hitre kroge. Ne vem, zakaj se je Lewisu tako zelo mudilo. To je bilo povsem nepotrebno," je Hamiltonu očital Magnussen.

A vsi se niso strinali z njimi. "Vozila sta počasi, lahko bi ga lepo spustil mimo. Ne vem, zakaj se Kevin zapleta v težave na prostih treningih, ko pa je to popolnoma brezpredmetno," je dejal komentator televizijske mreže Sky Sports Karun Chandhok. Njegov sokomentator Paul di Resta je dodal: "Mislim, da je Kevin tokrat nekoliko pretiraval."

Magnussen je bil že lani vpleten v incident na VN Azerbajdžana, po kateri je Pierre Gasly (Red Bull) famozno izjavil: "Kevin je najbolj nevaren dirkač, s katerim sem imel priložnost dirkati. Pri 300 km/h me je potisnil v ogrado."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 12:53 27. April 2019.

    Živa grooooza!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.