Šport > Moto športi
3280 ogledov

Magnussen nad Hamiltona: "To je bilo povsem nepotrebno."

kevin magnussen Epa
V zaključku drugega treninga je prišlo do stika med petkratnim svetovnim prvakom in dirkačem Haasa.

Trčenja med dirkači na prostih treningih so prava redkost, toda v Bakuju, kjer je že uvodno merjenje moči postreglo z bizarnim incidentom z razrahljanim pokrovom odtočnega jaška, so bili gledalci priča tudi takšnemu prizoru.

george russell williams formula 1 Incident Šport Williams bo zahteval odškodnino: "To je nesprejemljivo!"

Trenigni, pred sobotnimi kvalifikacijami imajo dirkači na voljo tri, so namenjeni iskanju optimalnih nastavitev in pripravi taktike za dirko, a Lewisa Hamiltona (Mercedes) in Kevina Magnussena (Haas) so v poznih petkovih popoldanskih urah očitno zasrbeli prsti in predala sta se dirkaškemu instinktu.

Dirkača sta bila na poti v bokse, ko se je Hamilton odločil za prehitevanje. Magnussen mu je zaprl pot, kar petkratnemu svetovnemu prvaku ni bilo pogodu. Britanec je kmalu zatem švignil mimo, krog kasneje pa Danca spet spustil predse. V nekem trenutku je med njima prišlo celo do stika, a dirkalnika nista utrpela večje škode.

"V tistem krogu so mahale rumene zastave, naročili so nam, naj v tem primeru prekinemo hitre kroge. Ne vem, zakaj se je Lewisu tako zelo mudilo. To je bilo povsem nepotrebno," je Hamiltonu očital Magnussen.

A vsi se niso strinali z njimi. "Vozila sta počasi, lahko bi ga lepo spustil mimo. Ne vem, zakaj se Kevin zapleta v težave na prostih treningih, ko pa je to popolnoma brezpredmetno," je dejal komentator televizijske mreže Sky Sports Karun Chandhok. Njegov sokomentator Paul di Resta je dodal: "Mislim, da je Kevin tokrat nekoliko pretiraval."

Magnussen je bil že lani vpleten v incident na VN Azerbajdžana, po kateri je Pierre Gasly (Red Bull) famozno izjavil: "Kevin je najbolj nevaren dirkač, s katerim sem imel priložnost dirkati. Pri 300 km/h me je potisnil v ogrado."

Komentarjev 2
  • blayo 12:53 27.april 2019.

    Živa grooooza!!!