Marc Marquez ponovno spomnil na svoje najboljše dni

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Marcu Marquezu kvalifikacije v motoGP za VN Portugalske.
Oglej si celoten članek

Španec Marc Marquez (Honda), šestkratni svetovni prvak v kraljevskem razredu, je zmagovalec kvalifikacij svetovnega prvenstva v motociklizmu za uvodno dirko za veliko nagrado Portugalske v Portimau. Marquez se je uvrstil pred branilcem naslova svetovnega prvaka Italijanom Francescom Bagnaio (Ducati). Tretji je bil Španec Jorge Martin (Ducati).

Po novem je dirkaški konec tedna videti nekoliko drugače. Predvsem sobota, saj bodo v motoGP ohranili tudi sistem kvalifikacij z dvema vožnjama, ti bosta odločali o startnem vrstnem redu tako za sprintersko kot za nedeljsko dirko.

Nepremično obležal Grozljiv padec bivšega svetovnega prvaka, stanje naj bi bilo stabilno (video)

V soboto bodo sprinterske dirke na vrsti ob 15. uri, na vsakem prizorišču bodo izvedli približno polovico načrtovane dolžine klasične dirke - če bo torej nedeljska dirka dolga 20 krogov, jih bo imela sobotna deset.

Marquez si je zagotovil najboljši čas kvalifikacij in s tem tudi najboljši startni položaj na prihajajoči sprint dirki kot tudi na nedeljski osrednji preizkušnji VN Portugalske.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.