Maribor slavil v Trebnjem

Foto: Žurnal24 Celjani so dobili derbi s sosedi. (Foto: Gregor Katič)
V 8. kolu rokometne lige za prvaka sta doživeli poraza obe vodilni ekipi - tako Cimos kot Gorenje. Velenjčane so v Rdeči dvorani za zadetek porazili zdesetkani Celjani.
Oglej si celoten članek

Izbranci Branka Tamšeta so izgubili pomembni točki v boju za svoj drugi naslov državnih prvakov. Po sredinem porazu Koprčanov v Škofji Loki so imeli v današnjem obračunu idealno priložnost, da se izenačijo po številu točk z vodilnimi primorskimi rokometaši, načrte pa so jim prekrižali zdesetkani Celjani in tako znova zasedli tretje mesto v skupini za prvaka.

Pri Celjanih sta manjkala poškodovana Edi Kokšarov in Carlos Prieto, medtem ko sta Alem Toskić in Mirko Alilović z dovoljenjem kluba odšla na svetovno klubsko prvenstvo v Katar. Gorenje pa je nastopilo brez Dina Bajrama in Roka Šimiča.

Velenjčani so bili gospodarji svojega igrišča v prvi polovici tekme, nekajkrat so povedli s štirimi goli prednosti (13:9, 14:10, 15:11), na veliki odmor pa odšli s +3 (16:13). V drugem polčasu pa se je vse zasukalo, oslabljeni Celjani so zaigrali naravnost perfektno in si sredi drugega polčasa po golu Davida Razgorja priigrali dva gola prednosti (24:22).

V dramatični in živčni končnici sta veliko dela imela tudi oba sodnika, saj sta izključila kar tri igralce. Luka Žvižej in Gašper Marguč sta Celjane popeljala do vodstva s 30:28. Aljoša Štefanič je v zadnji minuti znižal na 29:30, v zadnjem velenjskem napadu pa je Žiga Mlakar po hudem prekršku nad Markom Bezjakom prejel rdeč karton, strel Aleksandra Stanojevića pa je z nekaj sreče ubranil celjski vratar Urban Lesjak in zmaga je odšla v Celje.

Cimos klecnil v Škofji Loki
Tekmo med Loko in Cimosom so bolje začeli Koprčani, ki so bili dve tretjini polčasa v ospredju za zadetek ali dva, na glavni odmor pa sta ekipi šli povsem poravnani. Začetek drugega dela je spet pripadel Primorcem, ki so pri 20:17 (po treh zaporednih golih) prišli do najvišje prednosti na tekmi. Toda domači so še pravočasno prekinili njihov nalet, se začeli približevati in tekmeca ujeli pri 22:22. Sledila je zelo izenačena končnica, moštvi sta bili dolgo poravnani, odločilne zadetke za domače pa sta v sklepnih minutah zabila Jure Dolenec in Marko Dujmovič.

Lestvica:

1. C. Koper 51
2. Gorenje 49
3. Celje P. L. 38
4. Loka 37
5. Maribor Branik 32
6. T. Trebnje 29

1. SRL, 8. kolo skupine za prvaka:

Loka : Cimos Koper 30:28 (16:16)
Dolenec 9, Dujmovič 6, Cingesar 5; Brumen 9, Skube 4, Dobelšek 3

Gorenje : Celje Pivovarna Laško 29:30 (16:13)
Bezjak 10, Cehte 6, Golčar 3; Razgor 8, Žvižej 6 (2), Marguč 5

Maribor : Trimo Trebnje 30:26 (14:14)
Mačkovšek 8, Tominec 5 (3); Skube 6 (5), Gorenac 5

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.