Šport
25 ogledov

Maribor slavil v Trebnjem

Celjani so dobili derbi s sosedi. (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
V 8. kolu rokometne lige za prvaka sta doživeli poraza obe vodilni ekipi - tako Cimos kot Gorenje. Velenjčane so v Rdeči dvorani za zadetek porazili zdesetkani Celjani.

Izbranci Branka Tamšeta so izgubili pomembni točki v boju za svoj drugi naslov državnih prvakov. Po sredinem porazu Koprčanov v Škofji Loki so imeli v današnjem obračunu idealno priložnost, da se izenačijo po številu točk z vodilnimi primorskimi rokometaši, načrte pa so jim prekrižali zdesetkani Celjani in tako znova zasedli tretje mesto v skupini za prvaka.

Pri Celjanih sta manjkala poškodovana Edi Kokšarov in Carlos Prieto, medtem ko sta Alem Toskić in Mirko Alilović z dovoljenjem kluba odšla na svetovno klubsko prvenstvo v Katar. Gorenje pa je nastopilo brez Dina Bajrama in Roka Šimiča.

Velenjčani so bili gospodarji svojega igrišča v prvi polovici tekme, nekajkrat so povedli s štirimi goli prednosti (13:9, 14:10, 15:11), na veliki odmor pa odšli s +3 (16:13). V drugem polčasu pa se je vse zasukalo, oslabljeni Celjani so zaigrali naravnost perfektno in si sredi drugega polčasa po golu Davida Razgorja priigrali dva gola prednosti (24:22).

V dramatični in živčni končnici sta veliko dela imela tudi oba sodnika, saj sta izključila kar tri igralce. Luka Žvižej in Gašper Marguč sta Celjane popeljala do vodstva s 30:28. Aljoša Štefanič je v zadnji minuti znižal na 29:30, v zadnjem velenjskem napadu pa je Žiga Mlakar po hudem prekršku nad Markom Bezjakom prejel rdeč karton, strel Aleksandra Stanojevića pa je z nekaj sreče ubranil celjski vratar Urban Lesjak in zmaga je odšla v Celje.

Cimos klecnil v Škofji Loki
Tekmo med Loko in Cimosom so bolje začeli Koprčani, ki so bili dve tretjini polčasa v ospredju za zadetek ali dva, na glavni odmor pa sta ekipi šli povsem poravnani. Začetek drugega dela je spet pripadel Primorcem, ki so pri 20:17 (po treh zaporednih golih) prišli do najvišje prednosti na tekmi. Toda domači so še pravočasno prekinili njihov nalet, se začeli približevati in tekmeca ujeli pri 22:22. Sledila je zelo izenačena končnica, moštvi sta bili dolgo poravnani, odločilne zadetke za domače pa sta v sklepnih minutah zabila Jure Dolenec in Marko Dujmovič.

Lestvica:

1. C. Koper 51
2. Gorenje 49
3. Celje P. L. 38
4. Loka 37
5. Maribor Branik 32
6. T. Trebnje 29

1. SRL, 8. kolo skupine za prvaka:

Loka : Cimos Koper 30:28 (16:16)
Dolenec 9, Dujmovič 6, Cingesar 5; Brumen 9, Skube 4, Dobelšek 3

Gorenje : Celje Pivovarna Laško 29:30 (16:13)
Bezjak 10, Cehte 6, Golčar 3; Razgor 8, Žvižej 6 (2), Marguč 5

Maribor : Trimo Trebnje 30:26 (14:14)
Mačkovšek 8, Tominec 5 (3); Skube 6 (5), Gorenac 5

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.