Mariboru grozi suspenz

Foto: Žurnal24 Razgor (spredaj) je tokrat za Mariborčane zadel šestkrat.(Foto: Gregor Katič)
Rokometnemu klubu Maribor Branik grozi suspenz iz 1. SRL, saj Združenju rokometnih prvoligašev Slovenije dolguje tri tisoč evrov.
Oglej si celoten članek

Na slovenski rokometni sceni so se v zadnjih letih – predvsem zaradi finančnih razlogov – umaknili številni klubi. Po Prulah, Gold Clubu, Novi Gorici, Veliki Nedelji in Rudarju Trbovlje je tik pred suspenzom iz elitne rokometne druščine še mariborski Branik, razlog pa je dolg v višini tri tisoč evrov do Združenja rokometnih prvoligašev Slovenije.

Mariborski klub, trenutno petouvrščeni po štirih tekmah končnice za razvrstitev od prvega do šestega mesta, je zaradi neporavnanih dolgov že v prisilni poravnavi. Združenje rokometnih prvoligašev Slovenije (Zrops) je v sredinem sporočilu za javnost zapisalo, da mora Maribor Branik do četrtka, 14. aprila, poravnati vse obveznosti za stroške sodnikov in vodenja lige v višini tri tisoč evrov, v nasprotnem primeru mu sledi suspenz iz elitne slovenske rokometne lige.

"Vsak rokometni klub, ki je polnopravni član Zropsa in ima s tem pravico nastopanja v 1. slovenski rokometni ligi, se je s svojo pristopno izjavo zavezal, da bo spoštoval vse akte in pravilnike. Če se je RK Maribor Branik odločil za postopek prisilne poravnave in poplačilo vseh upnikov v višini treh odstotkov, je to sicer njegova legitimna pravica, za Zrops pa nesprejemljivo dejstvo s stališča neenakopravnosti do vseh ostalih članov Zropsa in 1. SRL, ki vse svoje finančne obveznosti poravnavajo in so v enaki ali še hujši finančni krizi kot RK Maribor Branik. Postopek prisilne poravnave na noben način ne opravičuje nadaljnjega nastopanja RK Maribor Branik v 1. SRL pod takšnimi pogoji, ampak le v skladu s tekmovalnim pravilnikom Zropsa ter poravnavanjem vseh predpisanih in s strani RK Maribor Branik sprejetih finančnih obveznosti na začetku tekmovanja v 1. SRL. Je pa pri tem zanimivo in hkrati več kot nerazumljivo, da je RK Maribor Branik v premoru pred nadaljevanjem sezone 2010/11, ko se je – sicer zavedajoč dolgov iz preteklosti – prav gotovo že odločal za uvedbo postopka prisilne poravnave, podpisal pogodbe s štirimi novimi igralci, med njimi z Draganom Gajičem, slovenskim reprezentantom in enim najboljših slovenskih krilnih igralcev," je v izjavi za javnost med drugim zapisal Zrops.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.