Šport
18 ogledov

Mariboru grozi suspenz

Razgor (spredaj) je tokrat za Mariborčane zadel šestkrat.(Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Rokometnemu klubu Maribor Branik grozi suspenz iz 1. SRL, saj Združenju rokometnih prvoligašev Slovenije dolguje tri tisoč evrov.

Na slovenski rokometni sceni so se v zadnjih letih – predvsem zaradi finančnih razlogov – umaknili številni klubi. Po Prulah, Gold Clubu, Novi Gorici, Veliki Nedelji in Rudarju Trbovlje je tik pred suspenzom iz elitne rokometne druščine še mariborski Branik, razlog pa je dolg v višini tri tisoč evrov do Združenja rokometnih prvoligašev Slovenije.

Mariborski klub, trenutno petouvrščeni po štirih tekmah končnice za razvrstitev od prvega do šestega mesta, je zaradi neporavnanih dolgov že v prisilni poravnavi. Združenje rokometnih prvoligašev Slovenije (Zrops) je v sredinem sporočilu za javnost zapisalo, da mora Maribor Branik do četrtka, 14. aprila, poravnati vse obveznosti za stroške sodnikov in vodenja lige v višini tri tisoč evrov, v nasprotnem primeru mu sledi suspenz iz elitne slovenske rokometne lige.

"Vsak rokometni klub, ki je polnopravni član Zropsa in ima s tem pravico nastopanja v 1. slovenski rokometni ligi, se je s svojo pristopno izjavo zavezal, da bo spoštoval vse akte in pravilnike. Če se je RK Maribor Branik odločil za postopek prisilne poravnave in poplačilo vseh upnikov v višini treh odstotkov, je to sicer njegova legitimna pravica, za Zrops pa nesprejemljivo dejstvo s stališča neenakopravnosti do vseh ostalih članov Zropsa in 1. SRL, ki vse svoje finančne obveznosti poravnavajo in so v enaki ali še hujši finančni krizi kot RK Maribor Branik. Postopek prisilne poravnave na noben način ne opravičuje nadaljnjega nastopanja RK Maribor Branik v 1. SRL pod takšnimi pogoji, ampak le v skladu s tekmovalnim pravilnikom Zropsa ter poravnavanjem vseh predpisanih in s strani RK Maribor Branik sprejetih finančnih obveznosti na začetku tekmovanja v 1. SRL. Je pa pri tem zanimivo in hkrati več kot nerazumljivo, da je RK Maribor Branik v premoru pred nadaljevanjem sezone 2010/11, ko se je – sicer zavedajoč dolgov iz preteklosti – prav gotovo že odločal za uvedbo postopka prisilne poravnave, podpisal pogodbe s štirimi novimi igralci, med njimi z Draganom Gajičem, slovenskim reprezentantom in enim najboljših slovenskih krilnih igralcev," je v izjavi za javnost med drugim zapisal Zrops.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.