Márquez se je vrnil domov, telo ni zdržalo

Foto: Epa
Foto: Epa
Marc Márquez je moral predčasno zapustiti tesitranja v Jerezu.
Oglej si celoten članek

Rekovanlescent Marc Márquez (Honda) je imel na prizorišču zadnje dirke prvenstva motoGP prvič letos priložnost dirkati s Hondinim motociklom izven dirkaškega konca tedna, a mu je načrte prekrižalo telo.

Osemkratnemu svetovnemu prvaku je po samo sedmih krogih zmanjkalo moči, zato se je moral predčasno vrniti v garaži. Najhitrejši čas testiranj je sicer dosegel Maverick Vinales (Yamaha), ki je odpeljal kar 101 krog.

Zakleti Jerez Po drugem pregledu znane podrobnosti o stanju Márqueza

"Pravzaprav danes nismo prav veliko testirali, saj mi je že po nekaj krogih zablokiralo telo. Vrat in rama sta bila povsem otrdela. Podobno se mi je dogajalo že po dirki v Portimau, čeprav sem bil po VN Portugalske še bolj zakrčen," je povedal Španec. 

Po devetmesečni odsotnosti je njegova fizična pripravljenost vse prej kot vrhunska, za nameček pa se je pretekli konec tedna še dvakrat znašel na tleh, kar samo še dodatno otežuje vrnitev med elito.

"Sobotna nesreča ni ravno pripomogla k mojemu fizičnemu počutju. Mislil sem, da bo bolje, ko se bo telo enkrat ogrelo, vendar sem takoj spoznal, da nivo dirkanja ni dovolj dober. Pogovoril sem se z ekipo in odločili smo se, da testiranje prekinemo," je dodal.

Márquez je na prvih dveh dirkah po vrnitvi v karavano vpisal sedmo in deveto mesto.

Foto: Epa marc marquez

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.