Šport > Moto športi
3814 ogledov

Po drugem pregledu znane podrobnosti o stanju Márqueza

marc marquez Epa
Osemkratni svetovni prvak bo, kot kaže, lahko nadaljeval z dirkaškim koncem tedna v Španiji.

Šestkratni svetovni prvak v kraljevem motociklističnem razredu motoGP Marc Márquez je pri veliki hitrosti na tretjem treningu pred dirko svetovnega prvenstva v Jerezu ponovno grdo padel. Po drugem zdravniškem pregledu so iz njegove ekipe Honde sporočili, da 28-letni Španec ni utrpel hujših poškodb in bo nadaljeval z dirkanjem.

"Po zdravniških pregledih je marcmarquez93 FIT za nadaljevanje velike nagrade Španie," je sporočila njegova ekipa. "Marc je zelo dobro," pa je za špansko televizijo DAZN dodal zdravnik motoGP Angel Charte.

marc marquez Grd padec Šport Pa ne že spet! Marc Márquez se je raztreščil v Jerezu

Márquez je na tem dirkališču padel že lani, ko si je zlomil desno roko julija lani in potem v letu 2020 ni mogel več tekmovati. Po operacijah in devetih mesecih odsotnosti se je vrnil v SP prejšnji mesec na veliko nagrado Portugalske. Po petkovem treningu je priznal, da "še vedno ne čuti dovolj moči", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

marc marquez | Avtor: Epa Epa
Na današnjem prvem treningu je izgubil oblast nad motociklom pri 180 kilometrih na uro, v sedmem zavoju je zletel na prod ob cestišču, z levo roko pa je trčil ob ogrado. Vidno pretresen je sam odšel iz prizorišča nesreče, v bokse se je potem vrnil z skuterjem.

"Ni utrpel hujših poškodb razen odrgnin,"so najprej sporočili iz Honde, preden so ga odpeljali na dodatne preglede. "Zaradi ponovnega pregleda njegovega zdravstvenega stanja po padcu na sedmem zavoju je bil @MarcMarquez93 prepeljan v bolnišnico na nadaljnje preiskave. To smo storili zgolj zaradi previdnosti, Marquez namreč ne čuti bolečin ali nelagodja," je prek Twitterja v drugem sporočilu po nesreči zapisala njegova ekipa.

Marquez je bil sedmi na njegovi prvi dirki po dolgem premoru 18. aprila na Portugalskem, na petkovem treningu v Jerezu pa je bil 16.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice