Šport > Moto športi
298 ogledov

"Kako, za vraga, mu to uspeva?"

marc marquez Epa
"Še vedno sem hiter," je ob vrnitvi po devetmesečni odsotnosti dejal šestkratni svetovni prvak elitnega razreda Marc Márquez.

Marc Márquez je s tretjim in šestim mestom na dveh prostih treningih pred kvalifikacijami za VN Portugalske dokazal, da tudi po devetemesečni odsotnosti zaradi zapletov po poškodbi roke ostaja konkurenčen najboljšim motociklistom na svetu.

28-letniku se je po petkovem jutranjem treningu smejalo do ušes.

Marc Marquez MotoGP Šport Tako se je odrezal Marquez po vrnitvi med elito

"Pred začetkom sem bil zelo nervozen," je priznal Španec, ki je od zadnje dirki na lanski VN Španije prestal tri operativne posege. "Proga je bila ponekod mokra, zato je bila vožnja dokaj zahtevna. Najtežje mi je bilo določiti točko zaviranja. Nisem točno vedel, kdaj pritisniti zavoro, a krog za krogom je bilo moje razumevanje boljše. Občutki so dobri. Čeprav pogoji za dirkanje niso bili najboljši, sem se na motociklu takoj počutil udobno," je pojasnil Márquez in priznal, da fizično še vedno ni 100-odstoten.

marc marquez | Avtor: Epa Epa
"Zjutraj sem se počutil bolje kot popoldne, ker je bila roka še sveža in sem imel dovolj moči. Popoldne sem že čutil bolečino in roka je bila nekoliko utrujena. Kljub temu nam je šlo bolje od pričakovanj. V tem trenutku sem osredotočen na vožnjo, časi tukaj niso bistveni. Še vedno sem hiter, vendar je vprašanje, kako se bo odzivala roka. Če ne bom imel dovolj moči, bom moral prilagoditi stil vožnje."

Glede na čase je prav neverjetno, da je Márquez pravzaprav dirkal z nastavitvami rezervenga dirkača Honde Stefana Bradla. "Dirkal sem s Stefanovimi nastavitvami iz lanske sezone. Naredili bomo kakšno spremembo, vendar nočem preveč zaiti s poti. Vem, s čim razpolagam, zdaj je čas za dirkanje," je dodal Márquez.

Vrnitev najboljšega motociklista zadnjih let bo močno prevetrila dogajanje v razerdu motoGP, je prepričan dirkač Ducatija Jack Miller. "Ne preseneča me njegova vrnitev. Vsi vemo, kako nadarjen je in česa je sposoben. Ko sem gledal njegove čase, sem razmišljal 'kako, za vraga, mu to uspeva?' Pa ne verjamem, da je vozil na limitu. Ko sem videl njegov širok nasmešek, je šlo tudi meni na smeh. Vem, kako trdo je delal, da bi bil spet tukaj. Težko se je vrniti po devetih mesecih. Mislim, da bo odslej letvica postabljena še višje," je dejal Avstralec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.