Šport > Moto športi
236 ogledov

Novinec poskrbel za senzacijo, Rossi na začelju

Jorge Martín motoGP Reševalni pas/Twitter
Dirkači v kraljevskem motociklističnem razredu so opravili s kvalifikacijami za VN Dohe.

Novinec Jorge Martín, španski voznik Ducatija, je bil v kraljevskem razredu motoGP senzacionalno najhitrejši v kvalifikacijah druge letošnje preizkušnje motociklističnega svetovnega prvenstva in si tako že na svoji drugi dirki v tem razredu zagotovil najboljši startni položaj.

Martínu se bosta na nedeljski tekmi v prvi vrsti pridružila moštveni kolega Francoz Johann Zarco in rojak Maverick Viñales, voznik Yamahe, ki je prejšnji konec tedna na isti progi Losaila zmagal na odprtju sezone.

"Neverjetno je. Nisem pričakoval, da bom najhitrejši, upal sem, da bi lahko prišel do četrtega ali petega mesta. Tudi za jutri ne napovedujem zmage, zadovoljen bi bil, če se bi uvrstil med najboljšo šesterico. Predvsem pa se bom spet učil," je po uspehu dejal Martín.

Avstralec Jack Miller na tovarniškem Ducatiju je bil četrti, Fabio Quartararo na Yamahi peti, Francesco Bagnaia na še enem Ducatiju pa šesti. Branilec naslova prvaka Španec Joan Mir je bil deveti, sedemkratni svetovni prvak v motoGP Valentino Rossi pa šele 21.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice