Šport > Moto športi
6536 ogledov

Grozljiv padec in huda poškodba izjemnega Španca

Fabio Quartararo Profimedia
Quartararoju 11. najboljši startni položaj v karieri, Marc Marquez s 6. startnega mesta, Jorge Martin v bolnišnico.

Francoz Fabio Quartararo (Yamaha) je kvalifikacije motociklističnega razreda motoGP v Portimau na Portugalskem sklenil na prvem mestu za 11. "pole position" v karieri.

Hitrejši je bil od Španca Alexa Rinsa (Suzuki) in rojaka Johanna Zarcoja (Pramac Ducati). Povratnik v karavano motoGP, Španec Marc Marquez (Repsol Honda), je bil šesti.

Najhitrejši je bil sicer Italijan Francesco Bagnaia (Ducati), ki pa so mu čas črtali, ker ni upošteval rumenih zastav ob stezi. Startal bo iz četrte vrste. Quartararo je bil na koncu 89 tisočink sekunde hitrejši od Rinsa, še štiri stotinke več pa je zaostal vodilni v skupnem seštevku po dveh dirkah Zarco.

Marc Marquez | Avtor: Profimedia Profimedia

Marquez bo prvo dirko po devetih mesecih odsotnosti zaradi zloma nadlahtnice začel iz druge vrste, zaostal pa je dve desetinki in pol. Osemindvajsetletnik je moral najprej opraviti s počasnejšo kvalifikacijsko skupino, saj se po treh prostih treningih ni uvrstil med najboljšo deseterico. V najhitrejši skupini pa ni mogel poseči v boj za 63. "pole position" v karieri.

Devetkratni svetovni prvak Valentino Rossi (Petronas Yamaha) se znova ni prebil v hitrejšo skupino, osvojil je 17. mesto.

Velika nagrada Portugalske bo minila brez Španca Jorgeja Martina (Pramac Ducati). Triindvajsetletnik je namreč na tretjem prostem treningu grdo padel. Zaradi pretresa možganov in zlomov kosti v roki ter gležnja so ga s helikopterjem odpeljali v bolnišnico v Faru, kjer bodo opravili dve operaciji ter dodatne preiskave glave.

Na drugi dirki v Katarju je Martin prvič stopil na stopničke, bil je tretji, preizkušnjo pa je prvič v karieri začel z najboljšega startnega položaja.

V nedeljo bo dirka kraljevskega razreda ob 14. uri. Pred tem bodo ob 12.20 startali dirkači v moto3, start preizkušnje moto2 pa bo ob 15.30.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.