Šport > Moto športi
6776 ogledov

Pa ne že spet! Marc Márquez se je raztreščil v Jerezu

marc marquez Print Screen
Španski motociklist Marc Márquez je doživel prvi padec po vrnitvi v karavano elitnega dirkaškega razreda.

Marc Márquez (Honda) je grdo padel v zaključku zadnjega prostega treninga pred kvalifikacijami za tretjo dirko sezone razreda motoGP v Jerezu.

Osemkratni svetovni prvak, ki se je nedavno vrnil po devetmesečni odsotnosti, je pri pospeševaju iz šestega v sedmi ovinek pri hitrosti nekje od 165 km/h do 180 km/h izgubil oblast nad motociklom in silovito treščil v zaščitno ogrado.

Vidno prestreseni dirkač je lahko vstal brez pomoči, nakar se je s skuterjem vrnil v Hondino garažo.

Čeprav ni čutil večjih bolečin, je iz preventivnih razlogov opravil tudi zdravniški pregled, s katerim je bilo ugotovljeno, da je utrpel zgolj udarnino v predelu vratu.  "Je že dobro, nič hujšega. Samo preplah," Márqueza citirajo španski mediji.

Španec je izpustil prvi dve preizkušnji sezone, pred dvema tednoma pa se je končno vrnil na VN Portugalske, kjer je osvojil spodbudno sedmo mesto.

Po dirki je v garaži od sreče zajokal. 

marc marquez Ni zdržal Šport Márquez se je zlomil po vrnitvi v garažo

Márquez se je poškodoval na uvodni dirki sezone 2020, kjer je ob padcu zlomil desno nadlahtnico. V torek je nato prestal operacijo in se že dva kasneje vrnil v Jerez, kjer je nameraval nastopiti na VN Andaluzije. Zaradi hudih bolečin je kasneje udeležbo odpovedal.

Okrevanje se je nato nepročakovano razvleklo na devet mesecev, v tem času pa je 28-letnik moral prestati še dva operativna posega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.