Šport > Moto športi
6777 ogledov

Márquez se je vrnil domov, telo ni zdržalo

marc marquez Epa
Marc Márquez je moral predčasno zapustiti tesitranja v Jerezu.

Rekovanlescent Marc Márquez (Honda) je imel na prizorišču zadnje dirke prvenstva motoGP prvič letos priložnost dirkati s Hondinim motociklom izven dirkaškega konca tedna, a mu je načrte prekrižalo telo.

Osemkratnemu svetovnemu prvaku je po samo sedmih krogih zmanjkalo moči, zato se je moral predčasno vrniti v garaži. Najhitrejši čas testiranj je sicer dosegel Maverick Vinales (Yamaha), ki je odpeljal kar 101 krog.

marc marquez Zakleti Jerez Šport Po drugem pregledu znane podrobnosti o stanju Márqueza

"Pravzaprav danes nismo prav veliko testirali, saj mi je že po nekaj krogih zablokiralo telo. Vrat in rama sta bila povsem otrdela. Podobno se mi je dogajalo že po dirki v Portimau, čeprav sem bil po VN Portugalske še bolj zakrčen," je povedal Španec. 

Po devetmesečni odsotnosti je njegova fizična pripravljenost vse prej kot vrhunska, za nameček pa se je pretekli konec tedna še dvakrat znašel na tleh, kar samo še dodatno otežuje vrnitev med elito.

"Sobotna nesreča ni ravno pripomogla k mojemu fizičnemu počutju. Mislil sem, da bo bolje, ko se bo telo enkrat ogrelo, vendar sem takoj spoznal, da nivo dirkanja ni dovolj dober. Pogovoril sem se z ekipo in odločili smo se, da testiranje prekinemo," je dodal.

Márquez je na prvih dveh dirkah po vrnitvi v karavano vpisal sedmo in deveto mesto.

marc marquez | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.