Matej Mohorič na stopničkah v Opatiji

Foto: X Prizor z dirke po Hrvaški.
Foto: X Prizor z dirke po Hrvaški.
Odločal je ciljni sprint., v njem udeležena dva Slovenca.
Oglej si celoten članek

Matej Mohorič, lanski skupni zmagovalec dirke po Hrvaški, ki je letos zaradi padca zaostal že v prvi etapi, vendarle še ni vrgel puške v koruzo. V tretji etapi od Otočca do Opatije (133,5 km), je bil kolesar ekipe Bahrain-Victorious v ubežni skupini, ki se je izoblikovala v zadnjem delu, v njenem sprintu pa je zasedel tretje mesto. Premagala sta ga Italijan Nicola Parisini (Q 36,5) in Danec Tobias Lund Andresen (Team dsm).

V skupini 27 kolesarjev, ki je prišla v cilj s 16 sekundami prednosti pred najbližjimi zasledovalci - vzponi so glavnino razbili na več skupin, je bil od Slovencev še Gal Glivar, ki je zasedel deseto mesto.

Glivar je zdaj tudi najboljši Slovenec v skupnem seštevku, zaseda 18. mesto, za vodilnim Lundom Andresenom, ki si je majico vodilnega priboril z današnjim drugim mestom, zaostaja 12 sekund. Andresen ima dve sekundi prednosti pred Parisinijem, tretji je Norvežan Alexander Kristoff, zaostaja štiri sekunde. Jaka Primožič je z zaostankom 35 sekund 34., na 41. mestu je Mohorič tretji najboljši Slovenec, zaostaja minuto in 16 sekund.

V petek bodo v četrti etapi kolesarji vozili od Krka do Labin, etapa bo razgibana, zaključila se bo tudi s krajšim vzponom. Že sredi 191 kilometrov dolge etape bo tudi 13,7 kilometra vzpon najvišje kategorije na Poklon.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.