Mercedes vložil pritožbi, takšna je odločitev

Foto: Profimedia Max Verstappen
Pritožbi Mercedesa sta bili zavrnjeni, Verstappen ostaja prvak.
Oglej si celoten članek

Pritožbi ekipe Mercedes, s katerim je skušala spremeniti vrstni reddirke svetovnega prvenstva formule 1 v Abu Dabiju in s tem razplet sezone 2021, je vodstvo tekmovanja zavrnilo, poroča nemška tiskovna agencija dpa. To pomeni, da Nizozemec Max Verstappen ostaja svetovni prvak za letošnje leto.

Vodstvo ekipe Mercedes je pol ure po razpletu današnje zadnje dirke sezone vložilo dve pritožbi, s katerima je zahtevalo spremembo izidov oziroma kazen za tekmeca iz vrst Red Bulla Maxa Verstappna. Ta je na dirki zmagal in osvojil naslov prvaka pred Mercedesovim dirkačev Lewisom Hamiltonom.

Prva pritožba se je nanašala na odločitev vodstva tekmovanja, da je v zadnjem krogu dovolilo voznikom, ki so za krog zaostajali za takrat vodilnim Hamiltonom, da Britanca ob posredovanju varnostnega avta prehitijo, s tem pa so omogočili, da je Verstappen prišel neposredno za tekmeca ter ga nato, ko se je varnostni avto umaknil, v zadnjem krogu tudi prehitel.

Max Od dirkaškega sina do svetovnega prvaka Lewis velik v porazu Verstappen: Verjel sem do zadnjega, tudi ko... Kakšna dirka! Noro, noro. Nov svetovni prvak odločen v zadnjem krogu

Druga pritožba pa je bila povezana z domnevnim kršenjem pravil Verstappna, ki naj bi prehiteval v obdobju, ko to ni bilo dovoljeno.

Zdaj sta obe pritožbi zavrnjeni, tako da je obveljal vrstni red na dirki: prvi Verstappen, drugi Hamilton, to pa pomeni tudi, da je Nizozemec prvič v karieri osvojil naslov prvaka, Hamilton je ostal pri sedmih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 23:45 12. December 2021.

    Dobrodošli v najboljšem intimnem klubu - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.