Messi in Co. obtoženi po krivem

Foto: Epa lionel messi
Predsednik Barcelone je javnosti nalil čistega vina glede zapleta pri zniževanju plač njihovih nogometašev.
Oglej si celoten članek

Pred dnevi je svetovne medije obkrožila informacija, da nogometaši Barcelone nasprotujejo znižanju plač v času prekinitve nogometnih aktivnosti zaradi pandemije koronavirusa. 

Katalonci so se posledično znašli pod hudim pritiskom javnosti, zato je domnevno netočne informacije hitel negirati Lionel Messi, ki je prek družbenih omrežij sporočil, da so bili igralci vedno naklonjeni zniževanju plač v času globalne zdravstvene krize, a se je zataknilo pri pogajanjih. 

Ukrep Kaj je s plačami pri Barçi? Messi je tako odgovoril

Na koncu se so se z vodstvom dogovorili, da bodo njihov prejemki do nadaljnjega manjši za 70 odstotkov, kar bo omogočilo izplačevanje polnega plačila za vse zaposlene v klubu.

Messijeve trditve o pripravljenosti nogometašev za sprejetje novih ukrepov je potrdil tudi predsednik kluba Josep Maria Bartomeu, ki pravi, da je bil Argentinec prvi, ki je sploh predlagal takšen ukrep.

"Messi mi je od prvega dne govoril, da moramo znižati plače. Ideja je prišla s strani kapetanov. S to gesto so pokazali svojo predanost klubu," je povedal Bartomeu.

"Mogoče so bili igralci jezni zaradi izjav nekaterih ljudi znotraj in izven našega kluba, vendar ti ljudje ne razpolagajo z vsemi informacijiami. Pogajanja sva vodila jaz in Oscar Grau, nobenem od naju pa o tem ni povedal ničesar," je še dodal predsednik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.