Messi in druščina pod pritiskom

Foto: EPA Argentinci so doma le remizirali proti Venezuelcem.
Foto: EPA Argentinci so doma le remizirali proti Venezuelcem.
Sinoči so 16. kolo nogometnih kvalifikacij za uvrstitev na svetovno prvenstvo 2018 v Rusijo opravile južnoameriške ekipe. Te ostajajo še naprej zanimive, saj ima poleg že uvrščene Brazilije možnosti za preboj na prvenstvo kar sedem reprezentanc.
Oglej si celoten članek

Dvakratni svetovni prvaki Argentinci zaenkrat niso v položaju, ki bi jim ga mnogi zavidali, saj so po sinočnjem remiju proti zadnjeuvrščeni Venezueli (1:1) šele na petem mestu južnoameriških kvalifikacij, kar glede na tekmovalni sistem pomeni dodatne kvalifikacije za SP proti Novi Zelandiji.

Goste iz Venezuele je v 49. minuti v vodstvo popeljal Jhon Murillo, zadetek v lastno mrežo Rolfa Feltscherja v 54. minuti pa je preprečil domači poraz ekipe, zbrane okrog zvezdnika Barcelone Lionela Messija. Z zgolj 24 točkami je Argentina zdaj na petem mestu lestvice.

Na prvenstvo se neposredno prebijejo le prve štiri ekipe, Argentina pa na zadnjih dveh tekmah igra doma proti Peruju in Ekvadorju. Dve zmagi sta praktično nujni. Za uvrstitev na prvenstvo se bo moral v nadaljevanju bolj potruditi tudi Čile, ki je na šestem mestu. Na prvenstvo je zanesljivo uvrščena Brazilija, za njo so na lestvici Urugvaj, Kolumbija in Peru.

Kvalifikacije Hrvatje so si zelo otežili pot na SP

James se je vrnil v slogu

Kolumbija je sinoči igrala neodločeno (1:1) z Brazilijo. Za goste je po predložku Neymarja zadel Willian ob koncu prvega polčasa. Za izenačenje je bil v 55. minuti uspešen Radamel Falcao. Po pettedenskem premoru zaradi poškodbe stegenske mišice je James Rodriguez pokazal svoje znanje in bil z nekaj vrhunskimi potezami najboljši igralec kolumbijskega moštva.

Za Brazilijo se na lestvici nahaja Urugvaj, ki ima po zmagi (2:1) nad Paragvajem zdaj 27 točk, na tretjem mestu imajo Kolumbijci 26 točk. Četrti Peru je (2:1) premagal Ekvador in ima 24 točk. Zaradi boljšega izkupička golov je Peru pred Argentino.

Čile je šesti, na 3600 metrih nadmorske višine v La Pazu so tokrat Čilenci izgubili proti Boliviji (1:0). Edini gol je po enajstmetrovki dosegel Juan Carlos Arce. Z domačima tekmama proti Ekvadorju in Braziliji Čila ne čaka najlažji razpored, manjše možnosti za uvrstitev na SP pa imata še reprezentanci Ekvadorja in Paragvaja. Zaenkrat sta odpisani le Bolivija in zadnjeuvrščena Venezuela.

Še dva obračuna To so scenariji za uvrstitev Slovenije na mundial

Kvalifikacije za SP 2018, 16. kolo:

Bolivija - Čile 1:0 (0:0)
Arce 58./11m
RK: Chumacero (Bolivija) 90.

Kolumbija - Brazilija 1:1 (0:1)
Falcao 56.; Willian 45.

Ekvador - Peru 1:2 (0:0)
Valencia 79./11m; Flores 73., Hurtado 76.
RK: Ramos (Peru) 79.

Argentina - Venezuela 1:1 (0:0)
Feltscher 54./ag; Murillo 51.

Paragvaj - Urugvaj 1:2 (0:0)
Romero 88.; Valverde 76., Gomez 80./ag

LESTVICA:
1. Brazilija 37 točk
2. Urugvaj 27
3. Kolumbija 26
4. Peru 24
5. Argentina 24
6. Čile 23
7. Paragvaj 21
8. Ekvador 20
9. Bolivija 13
10. Venezuela 8

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.