Messi na večni lestvici prehitel Ronalda

Foto: Epa
Foto: Epa
Argentinski zvezdnik je v zadnjem kolu španske La Lige dosegel nov mejnik.
Oglej si celoten članek

Lionel Messi je v nedeljo v zadnjem kolu letošnje sezone elitne španske nogometne lige dosegel dva zadetka v Eibarju in Barceloni pomagal do remija (2:2).

Hoja po robu Messi izzval srd Kataloncev, tega mu ne bodo odpustili

Argentinec je v letošnji ligaški sezoni, ko so si Katalonci predčasno zagotovili drugi zaporedni naslov, na 34 odigranih tekmah zabil 36 zadetkov. Že šestič je postal najboljši strelec La Lige, s čimer se je izenačil s slovitim Telmom Zarro, legendo bilbajskega Athletica.

Na vseh tekmah letošnje sezone, vključno s španskim kraljevim pokalom in Ligo prvakov, je Messi zabil 50 golov na 49 srečanjih. S tem je svoj karierni izkupiček na uradnih tekmah dvignil na 602 gola, skupno je zaigral na 686 obračunih.

S svojim drugim zadetkom v Eibarju je Messi na večni lestvici prehitel večnega rivala Cristiana Ronalda. Portugalec je trenutno pri 601 zadetku, odigral pa je 806 uradnih tekem. Letos je Cristiano v dresu Juventusa v mrežo poslal 28 žog na 43 tekmah.

Oba velemojstra bosta v letošnji sezoni odigrala še eno srečanje. Messi se bo v soboto na seviljskem stadionu Benito Villamarín z Barcelono proti Valencii boril v finalu španskega pokala, Ronaldo pa bo odigral še zadnje prvenstveno srečanje proti Sampdorii.

Ojoj Ronaldo najprej udaril sina, nato še Georgino

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 15:16 21. Maj 2019.

    hahaha messija v italijo pa v anglijo dat igrat...pa bi imel pol golov manj

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.