Messi ostaja skromen

Foto: Žurnal24 Messi se je s štirimi zadetki proti Arsenalu zavihtel na vrh lestvice najboljših Foto: Žurnal24 Lionel Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Nicklas Bendtner Arsenal Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Se bo Džeko res preselil k Juventusu? (Foto: EPA) Foto: Žurnal24 Cesc Fabregas je očitno blizu vrnitvi v svoj matični klub. (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Barcelona Espanyol Zlatan Ibrahimovic Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Krasić je zamenjal nogometno sredino. (Foto: EPA)
Lionel Messi tudi po štirih zadetkih na povratni tekmi četrtfinala Lige prvakov in zmagi Barcelone s 4:1 ostaja še naprej skromen.
Oglej si celoten članek

V torek zvečer se je moral na Nou Campu nogometni svet še enkrat podrediti sijajnemu nogometašu Barcelone Lionelu Messiju, ki je za zmago nad Arsenalom s 4:1 prispeval vse štiri zadetke svojega moštva za zmago in mu zagotovil napredovanje v polfinale Lige prvakov.

Argentinec, ki ga je trener topničarjev Arsene Wenger brez konkurence označil za najboljšega nogometaša na svetu, pa še naprej ostaja skromen: "To, kar sem naredil, ni toliko pomembno, kot je pomembna igra celotnega moštva."

22-letnik se je ozrl že na polfinale, kjer se bo Barcelona pomerila z Interjem in trenerjem Joséjem Mourinhom: "Polfinale bo težak. Še naprej moramo trdo  delati, le tako se lahko uvrstimo v finale."

Messi je v 42 tekmah v Ligi prvakov do zdaj v karieri zabil že 25 zadetkov, s čimer je prvi klubski strelec v tem tekmovanju. V dresu Barcelone je v vseh tekmovanjih dosegel že 119 golov, samo letos kar 39! Ni čudno, da je svet navdušen nad njegovo genialnostjo. Arsene Wenger je po torkovem porazu dejal: "Izgubil smo proti ekipi, ki je boljša od nas in ki ima v svojih vrstah daleč najboljšega nogometaša na svetu Messija. Ko igra on in ko je razpoložen, ga je nemogoče ustaviti."

V tekmovanje pohval Argentincu se je vključil tudi predsednik Barcelone Joan Laporta. "Celotno moštvo je opravilo velik posel, Messi pa je genialec," je dejal prvi človek katalonskega nogometnega giganta.

V galeriji zgoraj si lahko ogledate fotografije najboljših strelcev letošnje sezone Lige prvakov:
8 golov – Lionel Messi (Barcelona)
7 golov – Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
5 golov – Wayne Rooney (Manchester United), Nicklas Bendtner (Arsenal)
4 goli – Michael Owen (Manchester United), Stevan Jovetić (Fiorentina), Edin Džeko (Wolfsburg), Cesc Fabregas (Arsenal), Zlatan Ibrahimović (Barcelona), Falcao (Porto), Miralem Pjanić (Lyon), Marouane Chamakh (Bordeaux), Miloš Krasić (CSKA Moskva)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.