Šport > Nogomet
19 ogledov

Messi ostaja skromen

Messi se je s štirimi zadetki proti Arsenalu zavihtel na vrh lestvice najboljših
1/14
Žurnal24 main
Lionel Messi tudi po štirih zadetkih na povratni tekmi četrtfinala Lige prvakov in zmagi Barcelone s 4:1 ostaja še naprej skromen.

V torek zvečer se je moral na Nou Campu nogometni svet še enkrat podrediti sijajnemu nogometašu Barcelone Lionelu Messiju, ki je za zmago nad Arsenalom s 4:1 prispeval vse štiri zadetke svojega moštva za zmago in mu zagotovil napredovanje v polfinale Lige prvakov.

Argentinec, ki ga je trener topničarjev Arsene Wenger brez konkurence označil za najboljšega nogometaša na svetu, pa še naprej ostaja skromen: "To, kar sem naredil, ni toliko pomembno, kot je pomembna igra celotnega moštva."

22-letnik se je ozrl že na polfinale, kjer se bo Barcelona pomerila z Interjem in trenerjem Joséjem Mourinhom: "Polfinale bo težak. Še naprej moramo trdo  delati, le tako se lahko uvrstimo v finale."

Messi je v 42 tekmah v Ligi prvakov do zdaj v karieri zabil že 25 zadetkov, s čimer je prvi klubski strelec v tem tekmovanju. V dresu Barcelone je v vseh tekmovanjih dosegel že 119 golov, samo letos kar 39! Ni čudno, da je svet navdušen nad njegovo genialnostjo. Arsene Wenger je po torkovem porazu dejal: "Izgubil smo proti ekipi, ki je boljša od nas in ki ima v svojih vrstah daleč najboljšega nogometaša na svetu Messija. Ko igra on in ko je razpoložen, ga je nemogoče ustaviti."

V tekmovanje pohval Argentincu se je vključil tudi predsednik Barcelone Joan Laporta. "Celotno moštvo je opravilo velik posel, Messi pa je genialec," je dejal prvi človek katalonskega nogometnega giganta.

V galeriji zgoraj si lahko ogledate fotografije najboljših strelcev letošnje sezone Lige prvakov:
8 golov – Lionel Messi (Barcelona)
7 golov – Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
5 golov – Wayne Rooney (Manchester United), Nicklas Bendtner (Arsenal)
4 goli – Michael Owen (Manchester United), Stevan Jovetić (Fiorentina), Edin Džeko (Wolfsburg), Cesc Fabregas (Arsenal), Zlatan Ibrahimović (Barcelona), Falcao (Porto), Miralem Pjanić (Lyon), Marouane Chamakh (Bordeaux), Miloš Krasić (CSKA Moskva)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.