Po diskvalifikaciji zmagovalca je Mezgec skupno tretji

Foto: Epa Fabio Jakobsen
Nesrečna etapa, ki je zahtevala življenje belgijskega kolesarja, se je končala s sprintom.
Oglej si celoten članek

Nizozemec Fabio Jakobsen (Deceuninck-QuickStep) je bil najhitrejši v ciljnem sprintu tretje etape kolesarske dirke po Poljski, a je bil kasneje zaradi nepravilnega oviranja med sprintom diskvalificiran. Luka Mezgec je tako s četrtega napredoval na skupno tretje mesto. 

Mezgec ima 14 sekund zaostanka za skupno vodilnim Nemcem Pascalom Ackermannom (Bora-Hansgrohe), ki je bil v ciljnem sprintu glavnine sprva drugi, nato pa so mu pripisali etapno zmago. Za njim je ciljno črto prečkal Nizozemec Danny van Poppel (Jumbo-Visma), tretje mesto je zasedel Danec Mads Pedersen (Trek-Segafredo).

Za Ackermannom, ta je dobil tudi uvodno etapo, je skupno drugi Kolumbijec Fernando Gaviria (Team Emirates), ki zaostaja 12 sekund. Deseti je ostal drugi Slovenec Matej Mohorič (Bahrain-Merida), ki je skupno 23 sekund za vodilnim Nemcem.

World Tour Slovenec spektakularno ugnal svetovne ase

Mohorič in Mezgec sta bila tokrat v glavnini tik za najboljšo deseterico. Mezgec je v nedeljo zmagal v drugi etapi in zabeležil 18. zmago v karieri ter drugo letošnjo, najhitrejši je že bil v etapi dirke po Sloveniji.

Zaradi hudega padca po začetku etape so morali Belgijca Bjorga Lambrechta zaradi poškodba glave odpeljati v bolnišnico, kjer pa je 22-letni član ekipe Lotto Soudal umrl. "To je največja možna tragedija, ki je doletela njegovo družino, prijatelje in moštvene sotekmovalce ... Počivaj v miru, Bjorg," je na Twitterju zapisalo njegovo moštvo.

Žalostno Smrt 22-letnega kolesarja na dirki po Poljski

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.