Milijarder v zapor zaradi milijona

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Kontroverzni romunski bogataš, med drugim predsednik nogometnega kluba Steaua in nekdanji član evropskega parlamenta, Gigi Becali, je v roke dobil dvoletno zaporno kazen. Izreklo mu jo je sodišče v Bukarešti, potem ko ga je tamkajšnja policija prijela na letališču, ko je hotel nelegalno zapustiti državo.
Oglej si celoten članek

Štiriinpetdesetletni milijarder je obtožen, da je sodeloval pri sumljivih poslih z državnim premoženjem in tako Romunijo prikrajšal za slab milijon dolarjev. Njegov komentar ob prijetju je bil, da za tako majhen denar ne bi ogrožal svoje družine. "Živimo v Satanovi državi," je dejal.

Gigi Becali je napovedal, da bo vso zadevo predal na Evropsko sodišče za človekove pravice.

Prejšnji mesec je njegova Steaua dobila jasno opozorilo sodišča Evropske unije zaradi homofobičnih izjav predsednika, ki je izjavil, da v klub nikoli ne bi pripeljal homoseksualnega nogometaša. Steaua je v začetku maja 24. postala romunski državni prvak, prvič po letu 2006.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.