Šport > Nogomet
35 ogledov

Milijarder v zapor zaradi milijona

Gigi Becali Reuters
Kontroverzni romunski bogataš, med drugim predsednik nogometnega kluba Steaua in nekdanji član evropskega parlamenta, Gigi Becali, je v roke dobil dvoletno zaporno kazen. Izreklo mu jo je sodišče v Bukarešti, potem ko ga je tamkajšnja policija prijela na letališču, ko je hotel nelegalno zapustiti državo.

Štiriinpetdesetletni milijarder je obtožen, da je sodeloval pri sumljivih poslih z državnim premoženjem in tako Romunijo prikrajšal za slab milijon dolarjev. Njegov komentar ob prijetju je bil, da za tako majhen denar ne bi ogrožal svoje družine. "Živimo v Satanovi državi," je dejal.

Gigi Becali je napovedal, da bo vso zadevo predal na Evropsko sodišče za človekove pravice.

Prejšnji mesec je njegova Steaua dobila jasno opozorilo sodišča Evropske unije zaradi homofobičnih izjav predsednika, ki je izjavil, da v klub nikoli ne bi pripeljal homoseksualnega nogometaša. Steaua je v začetku maja 24. postala romunski državni prvak, prvič po letu 2006.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.