Mlada, dvakrat cepljena vrhunska športnica preminila zaradi covida

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Tokrat je smrtonosni virus vzel življenje mlade šampionke na vrhuncu svojih moči, ki je zaradi hude telesne hibe naredila vse, da bi se obvarovala pred to boleznijo. Na koncu ni bilo dovolj...
Oglej si celoten članek

Po poročanju nemškega Bilda in francoskega Le Parisiena je po skorajda dveh mesecih zdravljenja na intenzivni negi zaradi posledic okužbe s koronavirusom preminila vrhunska boksarka Julie Le Galliard.

Le Galliard je sicer veljala za pravo boksarsko zvezdnico v Franciji, potem ko je leta 2015 postala državna prvakinja v peresno lahki kategoriji. Še pred šestimi leti je bila na vrhuncu kariere, svet ji je ležal na dlani, zdaj pa je v nedeljo postala še ena izmed mnogih žrtev te zahrbtne bolezni, ki ne prizanaša niti mladim na vrhuncu moči. 

Nesrečna Julie je sicer zbolela za koronavirusom pred dvema mesecema, kljub temu da je bila dvakrat cepljena, pa je na koncu izgubila najpomembnejši dvoboj svojega življenja.

Tudi slovenski športni svet ter predvsem kolesarstvo je pretresla tragična novica o smrti komaj 37-letnega ultrakolesarja Mitje Roka, ki je z zlatimi črkami zapisan v zgodovino slovenskega športa po veličastni zmagi na ultrakolesarski dirki okoli Slovenije iz leta 2013.

Foto: Twitter Julie Le Galliard

"Julie je imela dušo bojevnice, toda le redki so vedeli za njeno veliko telesno hibo," je ob smrti prijateljice razkrila Anne-Sophie Mathis, nekdanja boksarska svetovna prvakinja, ki je razložila, da je Le Galliardova trpela za hudo imunsko pomanjkljivostjo.

Julie je tako naredila vse v svoji moči, da bi se obvarovala pred okužbo, a je na koncu vendarle zbolela za to smrtonosno boleznijo ter se kar dva meseca v bolnišnici v Marseillu borila za svoje življenje.

Intubirana naj bi bila že v zgodnji fazi bolezni, ki pa je nato postajala vse hujša. V bolnišnici so jo morali zaradi težav s sapnikom celo operirati in spraviti v komo, iz katere pa se ni nikoli več prebudila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 84

  • 09:42 18. November 2021.

    ne pametujte prevec. pri nekaterih cepivo pac ne prime. oz. hitro izgubijo protitelesa. kot nekateri prebolevniki. ki zbolijo zato se …

  • 08:55 18. November 2021.

    Sem stoodstoten da s tole korono in cepivi živimo v biološki 3.svetovni vojni. Kar se zadnji mesec dogaja ni več …

  • 08:55 18. November 2021.

    Sem stoodstoten da s tole korono in cepivi živimo v biološki 3.svetovni vojni. Kar se zadnji mesec dogaja ni več …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.