Šport > Kolesarstvo
66271 ogledov

Ob zapisu izjemnega slovenskega kolesarja tik pred smrtjo vam bo počilo srce

sveča pogreb grob Profimedia
V svojem življenju je dobil mnogo bitk in tudi za svoje življenje se je boril vse do konca.

Slovenski športni svet ter predvsem kolesarstvo je pretresla tragična novica o smrti komaj 37-letnega ultrakolesarja Mitje Roka, ki je z zlatimi črkami zapisan v zgodovino slovenskega športa po veličastni zmagi na ultrakolesarski dirki okoli Slovenije iz leta 2013.

Žalostno novico je v petek javnosti razkrila njegova družina, ki se je s čustvenim zapisom oglasila preko njegovega Facebook profila: "Dragi prijatelji. Danes sem zaključil svojo zadnjo tekmo, bila je pretežka - ampak sedaj je čas, da raziščem nov teren za nove zmage. SREČNO!!! Nekako tako bi verjetno napisal naš Mitja, oče in izredno ljubeč mož. Hvala za vso podporo na njegovih izzivih, z ljubeznijo njegova žena s sinovoma."

Da pa je že tako izjemno tragična novica še bolj srce parajoča, pa je poskrbel prav Mitja, ki se je oglasil vsega nekaj ur pred smrtjo ter zapisal, da se kljub vsem bolečinam in težavam v borbi z zahrbtno boleznijo ne misli predati ter da si želi, da bi še naprej zanj navijali in stiskali pesti.

"Zmagujem zato, ker se kljub neznosni bolečini in smrtni utrujenosti preprosto nočem ustaviti! Stiskajte pesti in glasno navijajte."

Na koncu je naš izjemni šampion bil bitko, ki je preprosto ni mogel dobiti, a je še zadnjič dokazal, da je bil pravi borec ter da je Slovenija izgubila pravega šampiona.

Komentarjev 9
  • Avatar Zala
    Zala 23:13 17.november 2021.

    Mitja, nasvidenje med zvezdicami. Družini iskreno sožalje.

  • janez093 13:42 17.november 2021.

    Zakaj lažete,..resnica je drugačna,..poden od podna ste vsi v novinarji, ki smrt izkoriščate za promocijo "aktualne"bolezni,..