Šport
74 ogledov

Na 24-urni dirki z mislijo na očeta

Marko Baloh Irma Baloh
Slovenski ultrakolesar Marko Baloh se je podal v Kalifornijo, kjer bo v kraju Borrego Springs potekalo svetovno prvenstvo v 24-urnem kronometru. Dirka bo na sporedu jutri.

Zadnja od velikih preizkušenj svetovnega pokala UMCA (Ultra Marathon Cycling Association) bo privabila ekstremno močno konkurenco ultrakolesarjev, na startu jih bo 50 iz sedmih držav, kar je za tako esktremno dirko ogromno. Od najboljših bo manjkal Cristopher Strasser, trikratni zmagovalec RAAM-a, ki se je v oktobru poškodoval v prometni nesreči in je trenutno na rehabilitaciji. Manjkal bo tudi zmagovalec svetovnega pokala v 24-urnem kronometru, Anglež Chris Hopkinson, ki je sezono že zaključil. Marko Baloh ga je sicer letos že premagal na edini 24-urni dirki na kateri je nastopil – Sebring 24h Cycle Race na Floridi v februarju.

Za Balohom je sezona, ko je zaradi bolezni v družini dirkal bolj malo. Poleg zmage v Sebringu je osvojil drugo mesto na Dirki okoli Slovenije v konkurenci dvojic (z Američanom K. Ryanom). Baloh je tokrat med favoriti za zmago, najhujši konkurenti pa bodo lanski zmagovalec Anglež Stuart Bryne, ki se je ob zmagi na korak približal magični meji 800km (500milj), pa drugouvrščeni Anglež Meurig James, letošnji drugouvrščeni z dirke RAAM Američan Dave Haase in tretjeuvrščeni RAAM-a Danec Peter Sandholt. Ob hudi konkurenci je skoraj gotovo, da bo za zmago potrebno prevoziti več kot 800 kilometrov.

Baloh je pred dirko povedal: "Po težkem letu, ko sem zaradi raka na možganih izgubil očeta, sem se v zadnjih tednih uspel bolj posvetiti treningu in mislim, da je pripravljenost na visokem nivoju. Seveda je na tako dirki odločujočih nešteto dejavnikov, prav tako pa nikoli ne moreš vedeti kako so pripravljeni konkurenti. Zagotovim lahko le to, da bom dal vse od sebe, da odpeljem perfektno dirko in se vmešam v boj za zmago. Nastop na dirki posvečam spominu na očeta, ki me je vedno podpiral in spodbujal na moji športni poti. Prepričan sem, da mi bo v odločilnih trenutkih dirke misel nanj dala tisto dodatno moč, da premagam konkurenco in postanem svetovni prvak v 24-urnem kronometru."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.