Šport
15 ogledov

Baloh se odpravlja na Tortour

marko baloh Žurnal24 main
Ultra-maratonski kolesar Marko Baloh je po razočaranju na dirki okoli Slovenije, kjer je po padcu moral odstopiti, in nato prepričljivi zmagi na ultra-kolesarski dirki v ZDA - Race across the West, našel nov izziv. Konec tedna bo nastopil na Dirki okoli Švice bolj znani pod pomenljivim imenom Tortour.

Za Marka Baloha bo to že četrti nastop na tej dirki, ki je znana kot ena izmed najbolje organiziranih ultra-kolesarskih dirk na svetu. Na prvih treh nastopih je Marko dosegel zmago, drugo in četrto mesto, nato pa se je dve leti udeležil dirke kot ambasador dobrodelne akcije in član ekipe Laureus Charity. Letos si je zadal, da se ponovno vrne na dirko v posamični konkurenci in poskusi ponoviti svojo zmago iz leta 2009.

Dirka Tortour je dolga dobrih 10000 kilometrov in ima več kot 14.000 metrov višinske razlike. S tem spada ob boku Dirke okoli Slovenije in legendarne Furnace Creek 508 (milj) med najtežje krajše ultra-kolesarske dirke na svetu. Dirka se od drugih razlikuje po tem, da vsebuje tudi t.i. prolog, vožnjo na čas v dolžini dobrega kilometra, na kateri se tekmovalci borijo za čimboljši štartni čas. Zmagovalec prologa starta torej kot prvi s četrtka na petek točno ob polnoči. Sama dirka se začne in konča v mestu Schaffhausen.

V lov na nove sponzorje

"Po težki zimi zaradi zloma rame sem se kljub oviram odlično pripravil na Dirko okoli Slovenije, nato pa zaradi padca na spolzki cesti moral odstopiti. Razočaranje je bilo seveda veliko, vendar sem se uspel pobrati in na Race across the West dokazal, da še nisem za staro šaro. Čas po omenjeni dirki sem izkoristil in najprej dodobra napolnil baterije na počitnicah z družino, nato pa nadaljeval s pripravami na nadaljevanje sezone," je Baloh opisal dosedanji potek sezone.

"Čutim, da sem pripravljen še precej bolje kot za DOS ali RAW. Glavni konkurenti za zmago naj bi bili Italijan di Felice in Švicar Nufenner, ki je bil letos tretji na RAAM-u, gotovo pa se bo pojavil še kak do zdaj neznani obraz. Moj cilj je odpeljati svojo dirko, seveda kolikor hitro je le mogoče in če mi uspe doseči čas 36 ur, mislim da jih v konkurenci ni veliko, ki bi bili sposobni tega. Morda z novo zmago le prepričam kakega novega sponzorja v projekt RAAM," pred dirko še dodal Baloh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.