Mladenka se je uprla minuti molka za Maradono: "Ne za posiljevalca!"

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Mlada upornica se ni želela pokloniti Diegu Maradonu.
Oglej si celoten članek

Nogometne tekme po vsem svetu v zadnjih dneh potekajo tudi v znamenju minute molka v čast Diegu Maradoni, ki je umrl prejšnji teden star komaj 60 let.

Legendarnemu Argentincu, ki velja za enega najboljših nogometašev vseh časov, so se poklonili tudi navečji veljaki iz nogometnega sveta, kot so Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Pelé in številni drugi.

Smrtna obsodba So nespametne hčerke Maradono s tem obsodile na smrt?

Maradona je bil oboževan širom sveta, a vsi o njem niso imeli najboljšega mnenja.

Mlada nogometašica Paula Dapena (24), članica španskega tretjeligaša Travel Interrías FF Women, je postala viralna senzacija, potem ko je mini slovesnost v spomin na nogometaša izkoristila za protest.

Medtem ko so se njene soigralke z minuto molka poklonile pokojni legendi, je 24-letnica sedla na zelenico in se obrnila v nasprotno smer. 

Namesto da bi vdala pritisku politične korektnosti, je ostala zvestim svojim stališčem.

Postopek teče Maradona niti v grobu nima miru, zahteva najstnika šokira

"Ne bom se poklonila posiljevalcu, pedofilu in nasilnežu," je povedala za Goal.com.

Zmotilo jo je predvsem to, da je nedavni mednarodni dan boja proti nasilju nad ženskami minil brez tovrstnih aktivnosti. "Žrtvam ni bila naklonjena niti ena sama minuta tišine, zato se prav gotovo ne bom poklonila nasilnežu."

Priznala je, da je bil Maradona velik nogometaš s "spektakularnimi sposobnostmi", vendar te kvalitete še ne odtehtajo "grozodejstev, ki jih je zagrešil".

"Da bi nekoga smatrali za velikega igralca, mora biti v prvi vrsti velik človek, za kar potrebuje lastnosti, ki so pomembnejše od veščin z žogo," je dodala borka za pravice in enakopravnost žensk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 17:06 30. November 2020.

    Maradona je pomemben gol dosegel z roko. Večina v tem vidi "božjo roko". Zame pa pomeni, da je prevarant in …

  • 17:03 30. November 2020.

    Bratranec baje pozna malo belo sceno.. in na vpršanje: zaradi je maradona umre, hladno dejal: Nosek ga je bolu..

  • 17:02 30. November 2020.

    Kultni pevec skupine Motorhead Lemmy Kilmister, je na temo " O pokojnem vse najlepše" dejal: Če je človek za časa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.