Muke za Oblaka, Suárez udaril v 90. minuti

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Vodilna zasedba elitne španske nogometne lige je v 17. kolu zabeležila novo zmago.
Oglej si celoten članek

Atlético Madrid je gostoval pri Alavésu in stežka prišel do nove zmage (1:2), po kateri je, kljub dvema odigranima tekmama manj od mestnih tekmecev, spet zasedel vrh pred madridskim Realom.

Gostje so v Vitorii povedli ob koncu prvega polčasa, ko je s pomočjo sreče zadel Marcos Llorente. V nadaljevanju je pri domačih rdeči karton prejel Víctor Laguardia, a Alavés je kljub temu pretil in poskusu Floriana Lejeuna se je moral izkazati Oblak. Do nagrade so pogumni Baski prišli v 84. minuti, ko je žogo v lastno mrežo pospravil Felipe.

A ostalo je dovolj časa za zadnjo ofenzivo Atlética in v 90. minuti je po podaji Joãa Félixa iz bližine zabil Luis Suárez in s svojim devetim ligaškim golom v sezoni prinesel tri točke gostom.

Poškodba Barcelonin zvezdnik bo manjkal tri mesece

Foto: Profimedia Huesca Barcelona

Barcelona je v sklepni nedeljski tekmi pričakovano zmagala v Huesci (0:1). Odločilni zadetek je v prvem polčasu dosegel Frenkie de Jong.

Na prvi nedeljski tekmi je bilbajski Athletic ugnal Elche (1:0). Éibar je na svoji zelenici premagal Granado (2:0) in osvojil pomembne točke v boju za obstanek, Sociedad pa je doma le remiziral z Osasuno (1:1) in izgublja korak z najboljšimi.

Video Brutalen pretep nogometašev, vanj se vključili tudi navijači in policija

Že v soboto je Madrid doma zanesljivo odpravil Celto (2:0), veliki mestni derbi med Betisom in Sevillo pa se je končal z delitvijo plena (1:1). Villarreal je bil v lokalnem obračunu boljši od Levanteja (2:1), Valladolid pa je prišel do pomembne zmage pri Getafeju (0:1). 

Izjemna okrepitev Real naj bi se že dogovoril za prihod novega Galaktika

La Liga, 17. kolo:

Alavés - Atlético Madrid 1:2 (0:1)
Huesca - Barcelona 0:1 (0:1)
Real Madrid - Celta Vigo 2:0 (1:0)
Athletic Bilbao - Elche 1:0 (1:0)
Real Sociedad - Osasuna 1:1 (0:1)
Éibar - Granada 2:0 (0:0)
Villarreal - Levante 2:1 (1:0)
Real Betis - Sevilla 1:1 (0:0)
Getafe - Real Valladolid 0:1 (0:1)

PONEDELJEK:
Valencia - Cádiz

LESTVICA:
1. Atlético Madrid 38 (-2)
2. Real Madrid 36
3. Real Sociedad 30 (+1)
4. Villarreal 29
5. Barcelona 28 (-1)
6. Sevilla 27 (-2)
7. Granada 24 (-1)
...
17. Elche 16 (-2)
18. Valencia 15 (-1)
19. Osasuna 14 (-1)
20. Huesca 12

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.