Murray in Federer potrebovala pet nizov

Foto: EPA
Foto: EPA
Na tretjem grand slamu sezone smo dobili vse štiri polfinaliste v moški posamični konkurenci.
Oglej si celoten članek

V polfinale letošnjega tretjega turnirja za grand slam se je po hudem boju uvrstil Švicar Roger Federer, ta je po petih nizih (po zaostanku z 0:2) premagal Hrvata Marina Čilića - 6:7 (4), 4:6, 6:3, 7:6 (9) in 6:3. 

Federerja v polfinalu čaka Kanadčan Miloš Raonić, šesti nosilec je bil boljši od Američana Sama Querreyja s 6:4, 7:5, 5:7 in 6:4.

Berdych do hitre zmage, Murray stežka

Deseti nosilec Tomaš Berdych je gladko opravil s Francozom Lucasom Pouillom v treh nizih - 7:6 (4), 6:3, 6:2.

Čeh se bo v polfinalu pomeril z Andyjem Murrayem, ki je šele po petih nizih ugnal Jo-Wilfrieda Tsongaja. Škot je dobil prva dva niza, nato pa Francozu dopustil povratek, v petem nizu pa le uspel premagati tekmeca.

Slovenki v četrtfinalu

Slovenki Katarina Srebotnik in Andreja Klepač bosta zaigrali v četrtfinalu teniškega turnirja za grand slam v Wimbledonu. Slovenki ne bosta zaigrali skupaj, v četrtfinale sta se prebili vsaka s svojim partnerjem v konkurenci mešanih dvojic.

Srebotnikova si je četrtfinale Wimbledona priigrala v paru s Poljakom Marcinom Matkowskim, Klepačeva pa v paru z Avstrijcem Alexandrom Peyo, s katerim sta deseta nosilca turnirja mešanih žensko-moških dvojic.

Srebotnikovo v četrtfinalu čaka pakistansko-kazahstanska naveza Qureshi/Švedova, Klepačevo pa kolumbijsko-nemška kombinacija Farah/Groenefeldova.

Klepačeva in Peya sta v osmini finala premagala poljsko-češki par Lukasz Kubot in Andrea Hlavačkova s 6:1, 6:2. Srebotnikova in Matkowski pa sta bila s 6:3, 6:4 boljša od špansko-mehiške naveze Arantxa Parra Santonja in Santiago Gonzalez.

Wimbledon, četrtfinale:

Miloš Raonić (Kan/6) - Sam Querrey (ZDA/28) 6:4, 7:5, 5:7, 6:4
Roger Federer (Švi/3) - Marin Čilić (Hrv/9) 6:7 (4), 4:6, 6:3, 7:6 (9), 6:3
Tomaš Berdych (Češ/10) - Lucas Pouille (Fra/32) 7:6 (4), 6:3, 6:2
Andy Murray (VB/2) - Jo-Wilfried Tsonga (Fra/12) 7:6 (10), 6:1, 3:6, 4:6, 6:1

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.