Na Hrvaškem in v Srbiji zelena luč VAR-u. Kaj pa Slovenija?

Foto: Profimedia
VAR v prihodnji sezoni na Hrvaškem, načrtovan je v Srbiji, v Sloveniji še nič dorečenega.
Oglej si celoten članek

Potem ko bodo video tehnologijo VAR s sezono 2019/20 uvedli v hrvaški nogometni ligi, so vse bližje temu tudi v srbski.

Hrvaška bo VAR dobila z naslednjo sezono, pri čemer je bil strošek po poročanju hrvaških medijev 1,5 milijona dolarjev, od tega pa je 80 odstotkov pokrila Mednarodna nogometna zveza, preostalo pa Hrvaška nogometna zveza. Klubi morajo le zagotoviti sobico za sodnike VAR.

Video VAR poskrbel za kaos na Kurtićevi tekmi

Korak k temu so naredili tudi srbski klubi, 28 od 32 klubov je glasovalo za uvedbo VAR. Združenje superlige in prve lige v Srbiji je na skupščini, kjer ni bilo predstavnikov Crvene zvezde, tako potrdilo predlog beograjskega Partizana.

Ustanovili so delovno telo, ki bo pripravilo načrt, kako bi funkcioniralo vse skupaj, pa tudi kako bi rešili finančne in infrastrukturne težave, povezane s to tehnologijo.

Načrt je, da bi VAR v elitni srbski ligi začeli uporabljati v sezoni 2021/22.

Končno UEFA sprejela odločitev o VAR-u

Video tehnologija se sicer med drugim že uporablja v Italiji, Španiji, Nemčiji, Franciji, pa tudi v ligi prvakov, v naslednji sezoni bo VAR tudi v angleški ligi. V Sloveniji pa je vse skupaj še v fazi zbiranja informacij o VAR in vsem, kar je s tem povezano.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.