Na nacionalki ostali brez prenosov reprezentance

Foto: epa
Foto: epa
Tekme nogometne reprezentance ne bo več moč spremljati na RTV.
Oglej si celoten članek

Nacionalna televizija je izgubila boj za TV pravice pri reprezentančnem nogometu, slovensko reprezentanco boste v novoustanovljeni Ligi narodov spremljali na kanalih televizije Sport Klub.

Na razpisu Evropske nogometne zveze je RTV Slovenija za pravice ponudila 2,75 milijona evrov (ta znesek bi se z vsemi davki na koncu dvignil na skoraj 3,4 milijona evrov), a to ni bilo dovolj. "Očitno je za področje Slovenije več ponudil Sportklub," so z RTV odgovorili na vprašanje, ki so jim ga postavili pri Večeru.

Liga narodov Slovenci v prvem bobnu

Če se nacionalna televizija ne bo uspela dogovoriti za sodelovanje s Sport Klubom, bo tako svetovno prvenstvo v Rusiji za štiri leta zadnje reprezentančno nogometno tekmovanje, ki ga bodo predvajali na RTV. V zadnjem času je sicer nacionalka že ostala brez prenosov košarkarskih in odbojkarskih tekem.

"Tako kot pri pravicah za prenose nastopov košarkarske reprezentance se je morala RTV Slovenija soočiti z realnostjo vse bolj komercialno naravnanega okolja športnih prenosov in s tem povezanih pravic tudi pri reprezentančnem nogometu. Velikih zneskov za pravice velikih športnih tekmovanj, ki jih zmorejo plačevati le specializirane televizije s posebnimi dogovori s kabelskimi operaterji, RTV Slovenija enostavno ne zmore plačevati," so za Večer odgovorili na Kolodvorski. 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.