Na poti do finala (najbrž) Latvijci in Španci

Foto: KZS/Twitter
Foto: KZS/Twitter
Znani so vsi pari osmine finala letošnjega evropskega prvenstva in tudi možni obračuni v kasnejšem sporedu tekmovanja.
Oglej si celoten članek

Po skupinskem delu, ki je potekal v Helsinkih, Cluju, Tel-Avivu in Carigradu, se bo 16 najboljših evropskih reprezentanc zbralo v največjem turškem mestu.

EuroBasket 2017 Španci kot Slovenci, Latvijci utišali Turke

Kot ljubitelji košarke gotovo veste, se bo Slovenija v osmini finala pomerila z Ukrajino. Izbranci Igorja Kokoškova bodo v vlogi izrazitih favoritov, predvsem zaradi odličnih predstav v predtekmovanju.

V kolikor bo Slovenija ugnala Ukrajino, se bo pomerila z boljšim iz dvoboja Latvija - Črna gora. Reprezentanca z Baltika bo v vlogi favoritinje, tako zaradi boljše forme, kot zaradi fantastičnega Kristapsa Porzingisa.

Če se bo Sloveniji uspelo prebiti v polfinale, se zna zgoditi, da jo bo tam čakala Španija. Slednja se bo v osmini finala merila proti razglašeni Turčiji, v primeru slavja pa bo "furia" igrala proti boljšemu iz obračuna Nemčija - Francija

Prehitel Parkerja Pau Gasol postal najboljši strelec evropskih prvenstev

Če bi se Sloveniji ob sanjskem razpletu uspelo prebiti v veliki finale, jo bo tam čakala izbrana vrsta z "druge strani" žreba. Doslej sta med temi največ pokazali Srbija in Litva, ne gre pa odpisati niti Hrvatov in Rusov (ti dve ekipi se bosta med seboj pomerili že v 1/8 finala).

EuroBasket 2017, osmina finala (tabela):

Nemčija - Francija
Španija - Turčija
Slovenija - Ukrajina
Latvija - Črna gora
Litva - Grčija
Hrvaška - Rusija
Finska - Italija
Srbija - Madžarska

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.