Šport > Slovenija poka od ponosa
7565 ogledov

Na poti do finala (najbrž) Latvijci in Španci

Slovenija EuroBasket 2017 KZS/Twitter
Znani so vsi pari osmine finala letošnjega evropskega prvenstva in tudi možni obračuni v kasnejšem sporedu tekmovanja.

Po skupinskem delu, ki je potekal v Helsinkih, Cluju, Tel-Avivu in Carigradu, se bo 16 najboljših evropskih reprezentanc zbralo v največjem turškem mestu.

Španija Madžarska EuroBasket 2017 EuroBasket 2017 Šport Španci kot Slovenci, Latvijci utišali Turke

Kot ljubitelji košarke gotovo veste, se bo Slovenija v osmini finala pomerila z Ukrajino. Izbranci Igorja Kokoškova bodo v vlogi izrazitih favoritov, predvsem zaradi odličnih predstav v predtekmovanju.

V kolikor bo Slovenija ugnala Ukrajino, se bo pomerila z boljšim iz dvoboja Latvija - Črna gora. Reprezentanca z Baltika bo v vlogi favoritinje, tako zaradi boljše forme, kot zaradi fantastičnega Kristapsa Porzingisa.

Če se bo Sloveniji uspelo prebiti v polfinale, se zna zgoditi, da jo bo tam čakala Španija. Slednja se bo v osmini finala merila proti razglašeni Turčiji, v primeru slavja pa bo "furia" igrala proti boljšemu iz obračuna Nemčija - Francija

Pau Gasol Španija EuroBasket 2017 Prehitel Parkerja Šport Pau Gasol postal najboljši strelec evropskih prvenstev

Če bi se Sloveniji ob sanjskem razpletu uspelo prebiti v veliki finale, jo bo tam čakala izbrana vrsta z "druge strani" žreba. Doslej sta med temi največ pokazali Srbija in Litva, ne gre pa odpisati niti Hrvatov in Rusov (ti dve ekipi se bosta med seboj pomerili že v 1/8 finala).

EuroBasket 2017, osmina finala (tabela):

Nemčija - Francija
Španija - Turčija
Slovenija - Ukrajina
Latvija - Črna gora
Litva - Grčija
Hrvaška - Rusija
Finska - Italija
Srbija - Madžarska

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.