Na Zvezdino provokacijo s tankom odgovorili tudi v Splitu

Foto: Nikola Vilić/Slobodna Dalmacija
Foto: Nikola Vilić/Slobodna Dalmacija
Na potezo Delij so se odzvali tudi v Splitu.
Oglej si celoten članek

Na Hrvaškem se še niso pomirili po provokaciji s strani navijaške skupine Delije, ki je pred stadion Crvene zvezde postavila tank ter s tem zavrela strasti po celotni Hrvaški.

Foto/Video Pred kultnim stadionom kontroverzna atrakcija

Najprej so navijači Dinama iz Zagreba pred stadion Maksimir postavili traktor (simbol srbskega poraza v vojni s Hrvaško), podobno idejo pa so dobili tudi v Splitu, kjer so traktor simbolično postavili v Vukovarski ulici.

Vojna vozil Hrvati na kontroverzno srbsko potezo odgovorili z enako mero

Traktor, katerega fotografije so nemudoma preplavile splet, so na Vukovarski ulici parkirali pod grafit Torcide, navijaške skupine splitskega Hajduka, kar da naslutiti, da gre resnično za odgovor na provokacijo iz Beograda, čeprav so na spletnem portalu Slobodne Dalmacije poudarili, da je možno, da je policija omenjeni traktor zgolj izločila iz prometa, ker je zapeljal na eno izmed najbolj prometnih cest, pod grafitom Torcide pa naj bi se znašel zgolj po naključju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:56 30. Avgust 2019.

    v kolikor je omenjena politicna simbolika, bi jih bilo potrebno kaznovati... hrvati takoj vpletajo politiko.

  • 10:21 30. Avgust 2019.

    Zvezdin tank je narejen iz kamiona in lesene konstrukcije, to se pravi, da je maketa. Pred stadionom Rome je pravi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.